Berichten

 • BBQ Dubbeltoernooi

  Afgelopen zaterdag vond bij TTV Dokkum het jaarlijkse BBQ dubbel toernooi plaats! Met meer dan 20 enthousiaste deelnemers werden er tal van spannende dubbel wedstrijden gespeeld.
  Voordat de finale begon kwam Rebecca Slijver, de Wethouder van Sport van Noardeast-Fryslân, langs. De wethouder nam eerst de tijd om onze nieuwe kantine te bekijken. Ze was duidelijk onder de indruk van onze prachtige nieuwe kantine. Vervolgens had zij de eer om de finale aan te kondigen.
  De zenuwslopende finale ging tussen Minne en Silas tegen Richard en Arjen. Na een hevige strijd wisten Minne en Silas als winnaar uit de bus te komen en kregen zij als prijs gratis deelname aan de barbecue. Hoewel het weer wisselvallig was, klaarde het op tijdens de barbecue en konden alle deelnemers en toeschouwers genieten van een heerlijke barbecue.
  Het BBQ dubbel toernooi was opnieuw een groot succes en bevestigde de hechte en sportieve sfeer bij TTV Dokkum!

  Bekijk de fotos

 • FK Jeugd en NJM Finale

  Afgelopen zaterdag stonden de Friese Kampioenschappen Jeugd op het programma in Franeker, georganiseerd door FTTC. Twee van onze jonge talenten, Ruben en Matthias, trokken vol goede moed van TTV Dokkum naar het sportieve strijdtoneel.

  De dag begon met het dubbelspel, waar Ruben en Matthias het tegen sterke teams moesten opnemen. In hun poule namen ze het op tegen Sander en Jorrit van Nordic, Casper en Stan van Delta Impuls, en Zihan en Lara, ook van Delta Impuls. Het duo van TTV Dokkum liet zien wat ze in huis hadden en eindigden uiteindelijk als tweede in de poule. Dit mooie resultaat was genoeg voor een welverdiende medaille, die trots mee naar huis werd genomen.

  Na de spannende dubbelpartijen volgden de enkelwedstrijden. Hier wist Matthias in een sterk deelnemersveld knap de derde plaats te veroveren. Al met al was het een geslaagde en leerzame dag voor onze jeugdige tafeltennissers en ze keerden dan ook tevreden terug naar huis.

  Iwan de Jager’s Opmerkelijke NJM Finale in Panningen

  Tijdens de NJM finale in Panningen afgelopen weekend liet Iwan de Jager, gecoacht door Arnoud Meijer, zien wat hij in huis heeft. Hier zijn enkele hoogtepunten van zijn onvergetelijke toernooi:

  Overwinning tegen Bjarne van den Hasselkamp: Iwan en Bjarne kwamen elkaar al voor de vijfde keer tegen in een wedstrijd die wederom uitmondde in een spannende vijfsetter. Na een intense strijd trok Iwan aan het langste eind met een 3-2 overwinning, een ware thriller van begin tot eind.

  Spectaculaire comeback tegen Manos Peters: In een zinderende beslissende set stond Iwan met 10-7 achter. Met een fenomenale comeback draaide hij de wedstrijd om en won uiteindelijk met 12-10. Deze overwinning onderstreepte zijn vechtlust en nooit-opgeven mentaliteit.

  Epische strijd tegen Chris Verwiert: Dit was de meest memorabele wedstrijd van het weekend. Iwan stond comfortabel 2-0 in sets en had zelfs een 10-8 voorsprong. Chris kwam echter terug tot 2-2. In de beslissende vijfde set overleefde Iwan vier matchpoints tegen en wist hij op zijn achtste eigen matchpoint de overwinning binnen te slepen.

  Sterke wedstrijd tegen Artem Zeuliin: Hoewel Iwan tweemaal een 7-3 voorsprong nam in de sets, verloor hij uiteindelijk met 3-1. Ondanks het verlies toonde hij zijn sterke spel en vastberadenheid.
  Als eerste reserve zette Iwan een indrukwekkende prestatie neer, waarmee hij zich bewees.

 • Mix Dubbel Toernooi

  Afgelopen vrijdag 17 mei hebben we bij TTV Dokkum een bijzonder en gezellig dubbel toernooi mix georganiseerd, waaraan maar liefst 16 enthousiaste leden deelnamen. Het toernooi onderscheidde zich door de unieke opzet: voor elke ronde, van de in totaal acht rondes, werd er opnieuw gegrabbeld om te bepalen wie met wie zou dubbelen. Dit zorgde voor verrassende combinaties en veel plezier! De sportieve strijd was vanaf het begin intens. Elke ronde werden er nieuwe duo’s gevormd, wat het speelveld zowel gelijkmatig als onvoorspelbaar maakte, met spannende wedstrijden.

  Na acht intensieve rondes begonnen de halve finales. Richard en Pim streden met volle overtuiging en stonden al snel met 2-0 voor tegen Joeke en Minne. Ze waanden zich al in de finale, echter bleken ze een ‘RodaJC-tje’ te hebben begaan: er werd namelijk een best of 5 gespeeld. Hun tegenstanders gaven zich niet gewonnen en kwamen sterk terug, waardoor zij uiteindelijk de overwinning pakten en doorstroomden naar de strijd om de finale. In de andere halve finale waren Corrie en Silas te sterk voor Arjen en Simon.

  De wedstrijd om de derde plaats was net zo spannend. Richard en Pim streden opnieuw dapper tegen Arjen en Simon. Uiteindelijk bleken Arjen en Simon net iets sterker, zij wonnen de derde plaats in een bloedstollende vijfsetter en mochten hun welverdiende chocola in ontvangst nemen.

  In een minstens zo spannende finale namen Corrie en Silas het op tegen Joeke en Minne. Beide teams gaven alles wat ze hadden, en het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd. Uiteindelijk wisten Corrie en Silas na vijf zinderende sets aan het langste eind te trekken en gingen zij er met de overwinning vandoor. Naast de prestigieuze eer als toernooiwinnaars, ontvingen zij een heerlijk taartje als prijs. Joeke en Minne hoefden echter niet met lege handen naar huis; zij kregen een heerlijke reep chocola en bifi worstjes.

  Bekijk de fotos

 • Dokkum 1 verliest kampioenswedstrijd, Dokkum 2 speelt gelijk, winst voor 3 en 4

  Dokkum 1 verliest cruciale wedstrijd om het kampioenschap

  Afgelopen zaterdag speelde Dokkum 1 een belangrijke thuiswedstrijd tegen Argus 2. Er moesten minimaal 6 punten behaald worden om het kampioenschap binnen te slepen. Helaas is dit niet gelukt en verloor Dokkum 1 met 2-8.

  Joeke en Silas hadden een zware middag en wisten allebei geen enkelspel te winnen. Richard wist als enige Dokkumer twee enkelspelen te winnen. In het dubbelspel verloren Joeke en Richard in vier sets van het duo Maurice en Henk.

  Ondanks de goede inzet van onze spelers, was Argus 2 vandaag helaas een maatje te groot. Maurice, de invaller van Argus 2, won al zijn wedstrijden en had een groot aandeel in de overwinning van de bezoekers.

  Gelijkspel voor Dokkum 2 tegen Drachten 1

  Afgelopen vrijdagavond speelde Dokkum 2 een uitwedstrijd tegen Drachten 1. In een spannende strijd wisten Vincent, Jelmer en Arjen een gelijkspel uit het vuur te slepen: 5-5.

  Vincent had een stroeve start, maar wist uiteindelijk in vijf sets te winnen van Ali Hussein. Jelmer en Arjen wonnen beiden overtuigend hun enkelpartijen tegen respectievelijk Jelmer Emmens en invaller Ahmed Alkorde. In het dubbelspel moesten Jelmer en Arjen hun meerdere erkennen in Ali en Jelmer Emmens.

  In de tweede ronde enkelpartijen wisten alleen Jelmer en Vincent te winnen, waarbij Jelmer in drie sets afrekende met invaller Ahmed Alkorde en Vincent eveneens in drie sets zegevierde over dezelfde invaller. Arjen verloor nipt in drie sets van Jelmer Emmens. In de laatste partij van de avond verloor Jelmer in een zinderende vijfsetter van Ali Hussein, waardoor de eindstand op 5-5 werd bepaald.

  Dokkum 3 verzekert zich van behoud in 6-4 overwinning op FTTC 2

  Afgelopen vrijdagavond heeft Dokkum 3 goede zaken gedaan door thuis met 6-4 te winnen van FTTC 2. Hiermee heeft het team voldoende punten verzameld om degradatie te voorkomen.

  Dirk verloor in de openingswedstrijd nipt in vier sets van Rudie van de Kooy, maar later op de avond was hij wel met 3-1 te sterk voor Jan Bosgra. Frans boekte twee belangrijke overwinningen in zijn enkelpartijen tegen Jan en Djovanny Nieuwland. Samen met Dirk moest hij echter het onderspit delven in het dubbelspel tegen Rudie en Jan. Tabe zorgde voor de andere twee punten namens Dokkum. Hij versloeg Djovanny in een spannende vijfsetter en rekende in drie sets af met Jan, maar ging onderuit tegen Rudie.

  Door deze 6-4 overwinning eindigt Dokkum 3 op een veilige plek in de competitie en speelt het ook volgend seizoen in dezelfde klasse.

  Dokkum 4 pakt winst in uitwedstrijd tegen Buitenpost 5

  Afgelopen vrijdagavond reisde Dokkum 4 af naar Buitenpost voor een wedstrijd tegen het vijfde team van de plaatselijke vereniging. Richard, Anno en Simon wisten in een spannende strijd uiteindelijk met 4-6 te winnen.

  Richard beet het spits af met een overwinning in vier sets tegen Simone Pander. Anno moest helaas zijn meerdere erkennen in Jiska Kingma, die in drie sets te sterk bleek. Simon verloor nipt in vijf sets van Tjipco Alma. In het dubbelspel wisten Richard en Anno te zegevieren tegen Simone en Jiska, wat de stand op 2-2 bracht.

  In de singlewedstrijden die volgden, won Richard in vier sets van Jiska. Simon verloor een spannende vijfsetter tegen Simone, terwijl Anno in drie sets onderuit ging tegen Tjipco. Simon herstelde zich knap door Jiska in vijf sets te verslaan. Richard voegde daar een overwinning in vier sets aan toe tegen Tjipco. Anno sloot de avond in stijl af door Simone in een zinderend gevecht van vijf sets te kloppen, waardoor de eindstand op 4-6 in het voordeel van Dokkum 4 kwam.

 • Dokkum Tafeltennis Teams: Wedstrijdverslagen en Resultaten van Afgelopen Week

  Wedstrijdverslag Dokkum 1

  Ons team Dokkum 1 speelde afgelopen zaterdag een gelijkspel tegen Assen 3 met een einduitslag van 5-5. Marc, Silas, en Joeke streden hard in de wedstrijden.

  Marc wist zijn eerste en laatste wedstrijd te winnen, waarbij hij een spannende vijfsetter neerzette tegen Robert Meij.

  Silas pakte een belangrijke overwinning en verloor slechts één van zijn drie singles. Hij liet zijn klasse zien in een vijfsetter tegen Bert Hofstee.

  Joeke speelde eveneens met hart en ziel, maar moest twee nederlagen incasseren, waarbij hij een enerverende vijfsetter speelde tegen Robert Meij.

  De dubbelpartij werd helaas verloren door Silas en Joeke na een intense vijfsetter tegen Bert Hofstee en Robert Meij.

  Al met al was het een opwindende middag met gelijkspel als eindresultaat. De spelers hebben gestreden voor elke bal en laten zien dat ze als team sterk zijn. Op naar de volgende en laatste wedstrijd!

  Wedstrijdverslag Dokkum 2 vs Delta Impuls 2

  Dokkum 2 heeft afgelopen vrijdag een spannende wedstrijd gespeeld tegen Delta Impuls 2. Freerk wist zijn wedstrijden tegen Reino en Benjamin te winnen, terwijl Martijn een overwinning behaalde op Reino. Arjen en Martijn moesten helaas hun enkelspelen afstaan aan de tegenstanders. Het dubbelspel van Freerk en Martijn werd wel succesvol afgerond, waarbij ze Erwin en Benjamin versloegen in drie sets.

  Helaas eindigde de avond met een 4-6 nederlaag voor Dokkum 2. Ondanks de strijd en inzet van het team, lukte het niet om de overwinning binnen te halen. De spelers kijken echter met goede moed uit naar de volgende wedstrijd om hun revanche te pakken.

  Dokkum 3 verslaat Drachten 1 met 8-2

  Ons team Dokkum 3 behaalde een overtuigende thuisoverwinning tegen Drachten 1 met een eindstand van 8-2. Tabe, Dirk en Frans lieten zien wat ze in huis hadden en stonden sterk op de tafeltennisbaan.

  Tabe bleek onverslaanbaar en won al zijn enkelspelen. Dirk en Frans droegen ook bij aan de overwinning door belangrijke punten binnen te halen.

  De wedstrijd kende enkele spannende momenten, vooral de dubbelpartij waar Tabe en Frans met doorzettingsvermogen en teamwork de overwinning behaalden na een zware strijd.

  Al met al een fantastische prestatie van Dokkum 3 waar we trots op kunnen zijn! Op naar de volgende uitdaging.

  Wedstrijdverslag Dokkum 4 tegen DOV 1

  Dokkum 4 speelde afgelopen vrijdag thuis gelijk tegen DOV 1 met een eindstand van 5-5. Simon wist zijn single en dubbelspel te winnen, terwijl Richard ook zijn single en dubbelspel winnend wist af te sluiten.

  Anno moest helaas twee singles afstaan aan de tegenstanders en kwam nog net te kort. In een spannende laatste wedstrijd wist Simon zijn tegenstander net niet te verslaan, waardoor we uiteindelijk gelijkspel speelden. Dokkum 4 heeft gestreden voor elk punt en kijkt uit naar de volgende wedstrijd!

 • Dokkum successen en tegenslagen tijdens laatste tafeltennisweek

  Wedstrijdverslag Dokkum 1 tegen GTTC Groningen 3

  Dokkum 1 heeft afgelopen zaterdag een overtuigende overwinning behaald tegen GTTC Groningen 3 met een einduitslag van 8-2. Marc, Richard, en Silas hebben sterk gespeeld en waardevolle punten binnengehaald voor ons team. In wedstrijd 1 liet Marc zijn klasse zien door Björn te verslaan in drie sets met overtuigende setstanden. Richard ging vervolgens door met zijn sterke spel en versloeg Felipe in vier spannende sets. Silas zette ook een goede prestatie neer door Tjaart te verslaan nadat deze als invaller was ingezet. De dubbelpartij werd eveneens gewonnen door Richard en Silas, wat de voorsprong van Dokkum vergrootte. In de daaropvolgende wedstrijden wist Richard nog twee overwinningen te behalen en Silas voegde daar ook een overwinning aan toe. Ondanks een paar tegenslagen, konden we uiteindelijk de wedstrijd in ons voordeel beslissen. Al met al was het een succesvolle middag voor Dokkum 1, waarbij teamwork en individuele prestaties hand in hand gingen. Een geweldige start van het seizoen!

  Wedstrijdverslag Dokkum 2 vs. Dokkum 3

  In een spannende strijd wist Dokkum 2 thuis Dokkum 3 met 8-2 te verslaan. Vincent, Jelmer en Arjen lieten zien wat ze waard waren. Vincent opende de avond met overwinningen op Frans en Minne, terwijl Jelmer ook zijn beide enkelspelen in winst wist om te zetten. Arjen pakte een belangrijke overwinning ten koste van Minne. Hoewel Dokkum 3 moeite had om punten te pakken, slaagde Frans erin een enkelspel te winnen. Echter, zowel Frans als Dirk slaagden er niet in het dubbelspel te winnen van Vincent en Jelmer. Het was desondanks een avond vol sportiviteit en goed tafeltennis van beide teams.

  Dokkum 4 verliest thuiswedstrijd tegen Buitenpost 6

  Helaas hebben wij als Dokkum 4 de thuiswedstrijd tegen Buitenpost 6 met 2-8 verloren. Ondanks de inzet van Anno, Willem en Richard, waren de tegenstanders te sterk voor ons team. Anno wist zijn eerste wedstrijd nog te winnen van Frits, maar daarna moesten Willem, Richard en Anno hun wedstrijden helaas afstaan aan Arjan en Friso van Buitenpost. De dubbels waren ook in het voordeel van de tegenstanders, ondanks de inspanningen van Anno en Richard. Ondanks de nederlaag blijven we als Dokkum 4 strijdbaar en kijken we uit naar de volgende wedstrijd waar we weer vol voor de winst zullen gaan!
 • Dokkum tafeltennisteams strijden hard en behalen diverse resultaten deze week.

  Wedstrijdverslag Dokkum 2 tegen FTTC 2

  Dokkum 2 heeft afgelopen vrijdag met 6-4 verloren van FTTC 2. Jelmer, Arjen en Vincent streden hard, maar konden net niet genoeg punten binnenhalen.

  In de eerste wedstrijd moest Jelmer het opnemen tegen Douwe, maar helaas moest hij in 3 sets de overwinning aan de tegenstander laten. Arjen stond zijn mannetje in de tweede wedstrijd, maar verloor uiteindelijk in 4 sets van Sieds.

  Er was echter ook succes voor Dokkum 2, want Vincent wist een knappe overwinning te behalen in 5 sets tegen Jan. Het dubbelspel van Arjen en Vincent werd echter verloren in 4 sets.

  In de daaropvolgende wedstrijden behaalden onze spelers nog enkele overwinningen, waaronder Vincent die wist te winnen van Sieds in 4 spannende sets. Jelmer sloot de wedstrijd af met een overwinning in 3 sets tegen Jan.

  Helaas moesten we uiteindelijk de overwinning aan FTTC 2 laten, maar Dokkum 2 heeft hard gestreden en kijkt uit naar de volgende wedstrijd.

  Wedstrijdverslag Dokkum 3 tegen YOS 2

  Dokkum 3 heeft afgelopen vrijdag een mooie overwinning behaald tegen YOS 2 met een eindstand van 4-6. Tabe, Frans en Minne hebben sterk gespeeld en goede resultaten neergezet.

  In de eerste wedstrijd was Tabe te sterk voor Jan, terwijl Frans overtuigend won van Klaas. Helaas moest Minne zijn meerdere erkennen in Jelmer.

  Het dubbelspel van Tabe en Minne was een spannende wedstrijd die nipt verloren werd in de vijfde set. Tabe en Frans wisten vervolgens beiden nog individuele overwinningen te behalen, terwijl Minne nog een paar sterke wedstrijden speelde.

  Uiteindelijk wisten Tabe en Frans de overwinning veilig te stellen door hun laatste wedstrijden te winnen, wat resulteerde in een knappe overwinning voor Dokkum 3 op YOS 2.

  Wedstrijdverslag Dokkum 4 tegen FTTC 3

  Dokkum 4 moest het opnemen tegen FTTC 3 en helaas resulteerde dit in een nederlaag met 7-3.

  Anno kon helaas niet winnen van Laszlo in 3 sets, terwijl Richard in een spannende strijd met Ruben uiteindelijk in 5 sets ten onder ging.

  Simon slaagde er niet in om Jan te verslaan in 4 sets, maar samen met Richard sleepte hij wel een overwinning binnen in het dubbelspel tegen Laszlo en Ruben.

  Verder werden er individuele wedstrijden gespeeld waarbij Anno en Simon wederom nipt van Ruben en Laszlo verloren, terwijl Richard een knappe overwinning behaalde op Jan.

  Uiteindelijk wist Richard ook nog eens te winnen van Laszlo, waardoor Dokkum 4 met opgeheven hoofd het strijdtoneel verliet, ondanks de uiteindelijke nederlaag.

 • Dokkum 1 wint tegen Vries, Dokkum 2 verliest van Drachten

  Dokkum 1 verslaat TTV Vries 1 met 4-6

  Afgelopen vrijdagavond reisde Dokkum 1 af naar TTV Vries 1 voor een spannende wedstrijd. Silas, Richard en Tabe lieten zich van hun beste kant zien en sleepten de overwinning binnen met een eindstand van 4-6.

  In de eerste wedstrijd moest Silas het onderspit delven tegen Thomas, maar Richard trok de stand gelijk door Wouter te verslaan. Tabe liet vervolgens zien dat hij van grote waarde is als invaller door Anna te verslaan.

  Het dubbel van Silas en Richard werd ook gewonnen, waarna Silas en Richard hun enkelpartijen afsloten met nog meer overwinningen. Tabe kon helaas niet winnen van Thomas en Wouter, maar Richard wist de overwinning veilig te stellen door ook zijn laatste wedstrijd te winnen.

  Een knappe prestatie van ons team, waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen voor deze mooie overwinning. Op naar de volgende wedstrijd!

  Wedstrijdverslag Dokkum 2 tegen Drachten 1

  Dokkum 2 speelde afgelopen vrijdag tegen Drachten 1 en moest helaas een nederlaag incasseren met 4-6. Arjen, Martijn en Jelmer streden moedig, maar Drachten bleek net iets te sterk.

  In de eerste wedstrijd verloor Arjen van Ali in 3 sets, gevolgd door Martijn die ook in 3 sets verloor van René, die inviel voor Drachten. Gelukkig kon Jelmer de Vries voor Dokkum 2 een punt binnenhalen door te winnen van Jelmer Emmens in 4 sets.

  Het dubbelspel van Martijn en Jelmer was spannend en resulteerde in een overwinning in 5 sets tegen Ali en Jelmer Emmens. Martijn behaalde vervolgens nog een overwinning tegen Ali in 4 sets.

  Helaas kon Dokkum 2 de voorsprong niet vasthouden, met Arjen en Jelmer die hun laatste wedstrijden verloren van respectievelijk Jelmer Emmens en René, die opnieuw als invaller imponeerde. Ondanks de nederlaag hebben de spelers van Dokkum 2 gestreden tot het einde en kijken ze uit naar de volgende uitdaging.