Berichten

  • Wedstrijd verslagen 5e speelronde

    Spannende strijd voor Dokkum 1 eindigt in gelijkspel tegen ODI 1

    Afgelopen vrijdagavond reisde Dokkum 1 af naar ODI 1 voor een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 5-5 gelijkspel.

    Silas opende sterk door zijn partij tegen Anko in drie sets te winnen en zette daarmee de toon voor de avond. Richard had een erg spannende partij tegen Feddy, maar moest na vijf sets helaas zijn meerdere erkennen. Joeke mocht vervolgens aantreden tegen Jan Ale, maar ook hij kon ondanks een goede start niet voorkomen dat de tegenstander ervandoor ging met de punten.

    In het dubbelspel wisten Richard en Joeke de krachten echter te bundelen. Ze wonnen in een vijfsetter van het ODI-koppel, wat een belangrijke overwinning voor het team opleverde. Silas knokte daarna hard in zijn tweede enkelpartij tegen Feddy, maar trok helaas net aan het kortste eind in een zenuwslopende vijfsetter.

    Joeke maakte vervolgens een sterk herstel door zijn partij tegen Anko in vier sets te winnen. Richard liet daarna wederom zijn doorzettingsvermogen zien in een lange vijfsetter, waarin hij uiteindelijk Jan Ale wist te verslaan.

    In de laatste wedstrijden van de avond gingen de punten weer gelijk op. Joeke kon net niet winnen van Feddy, en Silas wist in een spannende vijfsetter te winnen van Jan Ale. In de allerlaatste partij verloor Richard nipt van Anko in vier sets, wat de eindstand van 5-5 inluidde.

    Spannende wedstrijd, nipt verlies tegen Drachten 1

    Afgelopen vrijdagavond speelde Dokkum 2 een thuiswedstrijd tegen Drachten 1. Het was een spannende strijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, maar uiteindelijk moesten we met 4-6 onze tegenstander net iets te vaak voor laten gaan.

    Freerk zette zich dapper in, maar kon in de openingswedstrijd helaas niet uitkomen boven het spel van Milo. Martijn bracht ons echter snel op gelijke hoogte door een knappe overwinning op Uilke te pakken in vijf sets. Vincent ging daarna de strijd aan met Jelmer maar kwam net tekort in drie sets.

    Het dubbelspel tussen Freerk en Martijn tegen de heren van Drachten werd een thriller van vijf sets, waarbij ons team met 11-8 in de laatste set als winnaar uit de bus kwam. Vervolgens wist Martijn bijna opnieuw te schitteren tegen Milo, maar verloor nipt in vijf sets.

    Freerk veroverde een prachtige vijfsets overwinning op Jelmer, waarmee hij onze hoop op een goed resultaat levend hield. Vincent gaf vervolgens alles tegen Uilke en speelde sterk, maar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken.

    Het slotdeel van de avond bleef spannend. Martijn won de eerste set tegen Jelmer, maar kon dit helaas niet voortzetten. Vincent zorgde later voor een mooie prestatie door in drie sets af te rekenen met Milo, waardoor we nog dichtbij Drachten bleven. Freerk sloot de avond af met een goede start tegen Uilke, maar moest uiteindelijk toch buigen.

    Sterke overwinning Dokkum 3 op YOS 2

    Afgelopen vrijdagavond behaalde Dokkum 3 een overtuigende 3-7 overwinning in een uitwedstrijd tegen YOS 2.

    Frans begon de avond uitstekend met een sterke winst in vier sets tegen invaller Richard Sinnema. Vervolgens moest Minne helaas zijn meerdere erkennen in een spannende wedstrijd tegen Klaas Dijkstra. Sjouke liet daarna zijn klasse zien door in vijf sets te winnen van Jan Wierda, wat Dokkum weer op voorsprong bracht.

    Het dubbelspel werd ook een overtuigend succes. Frans en Sjouke speelden een solide partij en wonnen in drie sets van Klaas en Jan. Frans bleef daarna in topvorm en wist Klaas wederom in drie sets te verslaan, waarmee Dokkum stevig aan de leiding ging.

    Sjouke gaf geen enkel punt weg in zijn partij tegen invaller Richard Sinnema, die het moeilijk had tegenover het sterke spel van Dokkum. Minne had helaas minder geluk en verloor zijn wedstrijd tegen Jan, maar vocht nog hard in de sets.

    Sjouke pakte zijn derde overwinning van de avond door Klaas in drie sets overtuigend te verslaan. De laatste partij van Frans tegen Jan werd een ware thriller. Na een achterstand van twee sets wist Frans alsnog de wedstrijd naar zijn hand te zetten in vijf sets, wat een prachtige comeback opleverde. Minne sloot de avond af met een spannende vijfsetter tegen Richard Sinnema, waarin hij helaas net tekortkwam, maar zijn inzet en strijd werden geroemd.

    Fantastische overwinning voor Dokkum 4 tegen Buitenpost 3

    Afgelopen vrijdagavond beleefde Dokkum 4 een succesvolle uitwedstrijd tegen Buitenpost 3. Ons team wist een overtuigende 2-8 overwinning binnen te halen.

    Simon opende de wedstrijd sterk door in drie sets te winnen van Arjan. Vervolgens boekte Richard een mooie overwinning in vier sets tegen Jelmer. Anno moest knokken om Wichard te verslaan in een spannende vijfsetter.

    Het dubbelspel tussen Simon/Richard en Arjan/Wichard werd een ware thriller, waarbij de Dokkumers nipt de winst moesten laten aan hun tegenstanders.

    Simon bleef sterk presteren en versloeg Jelmer in een zinderende vijfsetter. Anno had het lastig tegen Arjan en verloor zijn partij in drie sets. Desondanks herpakte Richard zich en won overtuigend van Wichard in drie sets.

    In de laatste partijen wist Simon wederom een felbevochten overwinning te behalen, ditmaal op Wichard. Richard maakte het succes van de avond compleet door Arjan te verslaan in vier sets.

    Spannende strijd voor Dokkum 5 tegen sterke tegenstander Ready 4

    Afgelopen vrijdagavond stond Dokkum 5 in eigen huis tegenover het sterke Ready 4. Ondanks een uitslag van 3-7, wist het team van Dokkum op verschillende momenten sterk voor de dag te komen.

    Bert zette de toon voor Dokkum door de eerste overwinning van de avond binnen te slepen. Met een overtuigende 3-0 winst op Piet bleef hij koel en speelde hij ijzersterk. Willem had het lastig tegen de geduchte tegenstander Thymo, maar later in de avond herpakte hij zich knap en wist hij Piet in drie sets te verslaan.

    Ook Matthias vocht een aantal spannende duels uit. Zijn prestaties werden beloond met een mooie overwinning op Piet in drie sets. Hij kwam zelfs nog dicht bij een tweede overwinning, maar verloor nipt van Thymo in een spannende vijfsetter.

    Jeugd Dokkum 1 toont veerkracht in spannende wedstrijd tegen FTTC

    Afgelopen zaterdag reisden Ruben, Wessel en Sander af naar Franeker voor een spannende ontmoeting met FTTC 3. Ondanks dat de uitslag in het voordeel van FTTC was, boekte Jeugd Dokkum 1 een aantal mooie overwinningen en wisten ze de eerste plek met 1 punt voorsprong te behouden.

    Het dubbelspel begon meteen met een krachtmeting, waarbij Ruben en Wessel na vijf sets nipt verloren van hun tegenstanders. Sander vocht fel in zijn enkelspel, ondanks 2x verlies tegen Jesse wist hij zijn wedstrijd tegen Bas overtuigend naar zich toe te trekken.

    Ruben wist vandaag niet van Jesse te winnen maar bracht Dokkum terug in de strijd door zeer knap twee enkelspelen op zijn naam te schrijven, beide tegen Bas.

    Hoewel Wessel geen winst wist te behalen in het enkelspel, gaf hij FTTC stevige tegenstand en zorgde hij samen met Sander in het tweede dubbelspel voor een ijzersterke afsluiter. Het duo won in vijf sets, wat de eindstand op 6-4 bracht.

  • Jeugd Dokkum 1 boekt overtuigende uitoverwinning op Reflex ’65 2

    Afgelopen zaterdagmiddag wist de Jeugd Dokkum 1 een prachtige overwinning te behalen in een uitwedstrijd tegen Reflex ’65 2. Dokkum 1 won overtuigend met een eindstand van 1-9.

    Ruben en Sander speelden sterk en zorgden voor een reeks spannende wedstrijden. In het dubbelspel wisten Ruben en Sander in vijf sets te winnen van Guido en Daniël, waarmee de toon voor de rest van de middag werd gezet.

    In de enkelspelen viel vooral het doorzettingsvermogen op. Ondanks een aantal zeer spannende vijfsetters, waaronder een thriller van Ruben tegen Guido, wist Ruben het merendeel van zijn enkelspelen met succes af te sluiten.

    Ook Sander was heel goed in vorm, met spannende overwinningen waarbij hij met zijn consistente spel, vier mooie overwinningen in de enkelspelen mee naar huis kon nemen.

    De dag werd afgesloten met een tweede dubbelspel, waarbij Ruben en Sander hun goede vorm bevestigden door met een solide overwinning nog een extra punt binnen te slepen. Gefeliciteerd aan Ruben en Sander voor hun geweldige inzet!

  • Strijdend Dokkum 1 verliest van Assen 3

    Afgelopen zaterdag heeft Dokkum 1 een uitwedstrijd gespeeld tegen Assen 3. Hoewel de einduitslag 8-2 in het voordeel van de thuisploeg was, laten de uitslagen van de sets zien dat de wedstrijd dichter bij elkaar lag dan de score doet vermoeden.

    Richard speelde sterk en wist een spannende partij tegen Melvin in vijf sets binnen te halen, waardoor Dokkum een goed begin maakte. In de spannende dubbelpartij wisten Silas en Richard het spannend te maken door vijf sets af te dwingen, maar helaas trokken ze aan het kortste eind.

    Ook Marc wist een punt voor Dokkum te pakken door een knappe overwinning op Melvin in vier sets. Silas vocht zich door enkele lastige wedstrijden heen, maar kwam helaas nét tekort tegen de sterke tegenstand van Assen.

  • Lastige avond voor Dokkum 2 op bezoek bij YOS 2

    Afgelopen vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen YOS 2 op het programma voor Dokkum 2. Hoewel het team van Dokkum 2 helaas met 7-3 verloor, was er sprake van een aantal spannende en felbevochten partijen.

    Martijn wist overtuigend zijn eerste enkelspel te winnen en herhaalde die prestatie nog een keer in een zwaarbevochten vijfsetter tegen Jan van YOS 2. Hiermee bracht hij twee mooie punten binnen voor Dokkum. Vincent voegde hier nog een derde punt aan toe door Klaas in drie sets te verslaan, na enkele spannende momenten. Arjen leverde sterke strijd in meerdere wedstrijden, waaronder een vijfsetter tegen Klaas, maar wist net geen punt op het score bord te zetten.

  • Dokkum 3 boekt overtuigende zege op Buitenpost 2

    Afgelopen vrijdagavond liet Dokkum 3 zich van zijn beste kant zien met een klinkende 10-0 overwinning op het bezoekende Buitenpost 2. Met sterke optredens van Frans, Tabe en Minne was er geen twijfel over wie de baas aan tafel was.

    Frans trapte de avond af met een overtuigende winst in drie sets tegen invaller Wichard. Tabe deed al snel hetzelfde door Jiska eenvoudig aan de kant te schuiven, en Minne bezorgde het publiek een spannende vijfsetter tegen Yvette. Na het dubbelspel, dat ook zonder al te veel moeite door Frans en Minne werd gewonnen, stond Dokkum 3 al met 4-0 voor.

    De Dokkumers bleven scherp en gaven geen duimbreed toe. Tabe pakte zijn tweede overwinning van de avond gemakkelijk tegen Wichard, en Frans moest slechts één set afstaan aan Yvette, maar trok toch overtuigend aan het langste eind. Ook Minne kwam sterk uit de hoek door Jiska in vier sets te verslaan.

    Tabe, die deze avond geen enkele set weggaf in zijn enkelpartijen, wist ook Yvette te verslaan na vier sets. Minne deed er vervolgens nog een schepje bovenop door Wichard zonder setverlies te verslaan. Tot slot sloot Frans de avond stijlvol af met een overwinning tegen Jiska, waarmee de eindstand op een imponerende 10-0 voor Dokkum 3 werd gezet.

  • Dokkum 4 boekt overtuigende zege tegen Drachten 3

    Afgelopen vrijdagavond speelde Dokkum 4 uit tegen Drachten 3 en wist een prachtige 7-3 overwinning binnen te slepen. Het team, bestaande uit Richard, Anno en Corrie, liet in een spannende wedstrijd zien wat ze waard zijn.

    Richard startte sterk met een overtuigende overwinning op Eddy in drie sets. Ook Anno had een goede start en won na vier sets van André. Corrie moest in haar eerste enkelpartij helaas haar meerdere erkennen in Jan Wytze, maar ze wist zich later heel goed te herpakken.

    In het dubbel gaven Anno en Corrie flink tegenstand, maar moesten ze uiteindelijk in vijf sets buigen voor het duo van Drachten. Daarna schakelde Richard zonder problemen over naar zijn tweede enkelpartij en won deze wederom in drie sets.

    Corrie toonde haar vechtlust en kwam sterk terug in haar tweede enkelpartij, die ze in vier sets wist te winnen van Eddy. Anno had een spannende vijfsetter tegen Jan Wytze, waarin hij uiteindelijk de overwinning binnensleepte. Corrie mocht daarna opnieuw aan de bak en na een intense vijfsetter pakte ze een mooie winst op André.

    Richard sloot de avond af met een mooie overwinning op Jan Wytze, terwijl Anno in een spannende vijfsetter net niet kon winnen van Eddy. Desondanks was het resultaat overduidelijk: een dikverdiende 7-3 overwinning voor Dokkum 4!

  • Spannende thuiswedstrijd voor Dokkum 5

    Afgelopen vrijdagavond speelde Dokkum 5 een uitdagende thuiswedstrijd tegen het team van Delta Impuls 5. Ondanks een 3-7 verlies, was het een wedstrijd vol strijdlust en mooie momenten, met enkele knappe overwinningen.

    Willem begon de avond sterk door zijn eerste enkelspel tegen Dave in vier sets te winnen! Knappe eerste overwinning van Willem in de competitie. Bert slaagde er later in om zowel Dave als Machteld te verslaan, waarbij zijn overwinning op Machteld pas na een spannende vijfsetter werd beslist.

    René kwam helaas niet aan winst toe, maar wist in al zijn partijen solide spel te laten zien en zette zijn tegenstanders onder druk met goed voorbereide slagen. Ook in het dubbelspel, waarin Willem en Bert samen speelden tegen Dave en Machteld, was er scherpte te zien, maar trok het duo van Delta Impuls net aan het langste eind.

    Ondanks het verlies kan Dokkum 5 terugkijken op een leerzame avond en zijn er genoeg vooruitzichten voor de komende wedstrijden. Met de vechtlust van Willem, de sterke vastberadenheid van Bert en het doorzettingsvermogen van René, ligt een nieuwe kans op succes in het verschiet!

  • Spannende gelijkspel voor Jeugd Dokkum 1 tegen Vinkhuizen 1

    Afgelopen zaterdagmiddag speelde Jeugd Dokkum 1 thuis een spannende wedstrijd tegen Vinkhuizen 1. Met een eindstand van 5-5 was het een wedstrijd vol hoogtepunten en spannende sets.

    In de eerste dubbelwedstrijd lieten Wessel en Sander zien wat ze in huis hebben door overtuigend met 3-1 te winnen van hun tegenstanders. Ook Ruben maakte een sterke start door zijn eerste enkelwedstrijd te winnen van Tom in vier sets.

    Ondanks sterke initiatieven verloor Wessel zijn wedstrijd tegen Stefan in vier sets, en ook Sander moest na vijf zinderende sets nipt het onderspit delven tegen Tom. Ruben vocht hard, maar verloor uiteindelijk ook in vijf sets een bloedstollende partij tegen Stefan.

    Wessel kende daarna een zware partij tegen Tom, waarin hij helaas na vier sets het veld moest ruimen. Maar de moed zat er bij het team nog goed in. Sander vocht zich in zijn volgende wedstrijd schitterend terug en wist na een intense viersetter te winnen van Stefan.

    Ruben liet zijn veerkracht zien in een spannende vijfsetter tegen Tom, waarin hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. In de slotdubbel zegevierden Ruben en Sander opnieuw overtuigend in vier sets, waarmee ze bijdroegen aan het eindresultaat van 5-5.

    Op naar de volgende wedstrijd!

  • Spannende strijd voor Dokkum 1 tegen MTV ’14

    Afgelopen zaterdag speelde Dokkum 1 een thuiswedstrijd tegen MTV ’14 1. Ondanks dat de tegenstander slechts met twee spelers kwam opdagen, was het een spannende ontmoeting die eindigde in een 4-6 nederlaag voor Dokkum.

    Richard zette een sterke toon in de eerste wedstrijd door Kiril in vier sets te verslaan. Hij speelde geconcentreerd en wist de beslissende momenten in zijn voordeel te laten vallen.

    Joeke had het moeilijk tegen de ervaren Johan en moest in drie sets zijn meerdere erkennen.

    Het dubbel, dat gespeeld werd door Richard en Joeke tegen Kiril en Johan, was een spannende aangelegenheid. Na vier sets viel de winst helaas net aan de kant van de tegenstander.

    Joeke verloor daarna in drie sets van Kiril, maar alle 3 de sets waren heel nipt. De wedstrijd verdiende meer.

    Vervolgens moet Silas aantreden tegen Johan. Hij wist hem flink onder druk te zetten in een vijfsetter, maar moest uiteindelijk nipt de overwinning laten gaan.

    Silas verloor helaas ook van Kiril, in vier sets, terwijl Richard het ook net niet wist te bolwerken tegen Johan, waardoor de eindstand in het voordeel van MTV ’14 uitviel.

  • Mooie overwinning voor Dokkum 3 tegen Drachten 1

    Afgelopen vrijdagavond boekte Dokkum 3 een knappe 6-4 overwinning op Drachten 1 in een spannende thuiswedstrijd. Door sterke optredens en strijdlust van het team heeft Dokkum weer mooie punten behaald.

    Frans maakte een overtuigende start door zijn eerste enkelpartij in vier sets te winnen van Uilke, gevolgd door een soepel optreden van Tabe die in drie sets wist te winnen van Jelmer. Sjouke voegde daar een derde overwinning aan toe met een solide overwinning op invaller Henk.

    Hoewel het dubbelspel, gespeeld door Sjouke samen met Minne, helaas in drie sets verloren ging, wist Tabe het weer spannend te maken. Na een achterstand van twee sets tegen Uilke, vocht hij zich knap terug en won uiteindelijk in vijf sets.

    Frans voegde er nog een overwinning aan toe door Henk in vier sets te verslaan. Helaas lukte het Sjouke niet om Jelmer te verschalken, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkwam. Gelukkig pakte Tabe zijn derde overwinning van de avond door Henk in vier sets te verslaan in een mooi gevecht.

    De laatste twee wedstrijden zorgden voor extra spanning. Sjouke moest na vier sets zijn meerdere erkennen in Uilke, en tot slot verloor Frans nipt van Jelmer in een spannende vijfsetter. Toch was de voorsprong van Dokkum al voldoende voor een verdiende 6-4 winst.

    Met deze overwinning blijft Dokkum 3 zich ontwikkelen als een sterk team in de competitie. We kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijden!