Dokkum 1 wint van DTTC 1


Theo de Vries, Theun Nicolai, Klaas de Jong mochten vrijdag aantreden in Appingedam tegen DTTC. Dit keer niet als speler maar als coach was mee Richard Westra. Voor DTTC speelden Baraa Hashem, Adam Serovka en Stefan Dallinga. Theo mocht voor Dokkum aftrappen tegen Baraa en na een duidelijke eerste set voor Theo werd het spannend. Drie sets die met twee punten verschil werden afgesloten en daarvan won Theo er twee en trok het eerste punt voor Dokkum over de streep. Klaas speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen en na een stroeve start pakte hij redelijk makkelijk de wedstrijd tegen Adam. Met 11-9 in de beslissende set verloor Theun de partij tegen Stefan wat het eerste punt voor DTTC op het scorebord bracht. Ook de dubbel van Theo en Klaas tegen Baraa en Stefan ging over alle vijf sets maar deze was wel prooi voor Dokkum. In het vervolg van de wedstrijd wist Theo zijn goede spel vast te houden en won beide partijen tegen Adam en Stefan. Klaas had bij tijd en wijlen moeite om in zijn spel te komen wat zorgde voor twee spannende wedstrijden en veel sets met twee punten verschil. Gelukkig vond hij in beide partijen net op tijd de goede vorm waardoor ook hij beide partijen over te streep trok. Theun had minder geluk in de resterende twee partijen. Hij speelde sterk spel maar wist dit helaas niet uit te drukken in punten. Vijf van de zes sets hadden zijn kant op kunnen vallen maar helaas viel alles net de verkeerde kant op. Toch leverde deze avond een goede 7-3 overwinning op voor het vlaggenschip van Dokkum.

Klaas de Jong