Dokkum 6 – FTTC 4

Frans, Roan en Arjen mochten het opnemen tegen Jan Hartkamp, Ruben Handl en Laszlo Handl. Frans mocht de spits afbijten tegen het opstormende jeugd talent van FTTC. Frans begon sterk en door rustig spel stond ik al snel voor met 2-0. Zoals zo vaak is de 3e set minder en dus kwam ere en 4e set. Bij 9-9 was ik er wel klaar mee en liepen de 2 aanvallen zoals ik wilde en de winst was voor Dokkum.
Roan mocht de 2e wedstrijd beginnen tegen Jan Hartkamp. De 1e set verliep moeizaam maar werd met 12-10 gewonnen. De 2e set ging echt goed en zocht Roan de juiste ballen om aan te vallen en won da nook met 11-3. Toen ging er iets verkeerd en verloor Roan de 3e en de 4e set. Dus wij gingen zich opmaken voor de 5e set. Het ging heel lang gelijk op maar gelukkig trok Roan aan het langste eind en won met 11-9 de 5e set.
Arjen mocht als laatste en begon te gel Laszlo Handl. Arjen hand geen problemen met Laszlo en won souverein met 11-5, 11-4 en 11-7. De dubbel werd gespeeld door Frans en Arjen en na de 2e set dachten wij dat wij er al waren. Veel fouten door Arjen en Frans resulteerde in het verlies van de 3e en 4e set. Even overleggen hoe wij de 5e set gingen doen en deze werd dan ook gelukkig door Dokkum 6 gewonnen. Roan begon na de dubbel tegen Ruben en de 1e set ging prima 11-5. Daarna werd Ruben sterker en won de volgende 3 sets met 10-12, 6-11 en 10-12. Daarna was ik aan de beurt tegen Laszlo dit werd een goede 3-0. Daarna mocht Arjen tegen Jan H ook hier had Arjen eigenlijk geen moeite met Jan 11-8, 11-6 en 11-2. Roan tegen Laszlo ook deze partij was ere en om trots op te zijn. Roan speelde een goede wedstrijd en won met 11-6, 11-6 en 11-4. Arjen tegen Ruben de 1e set was voor Arjen met 11-8. De 2e en 3e set gingen helaas verloren.
Arjen kwam in de 4e set goed terug en won nipt met 12-10 dus ook hier een 5e set. De strijd ging gelijk op tot 9-9 en toen sloeg het noodlot toe een randje en een netje en het was 9-11. Verlies voor Arjen helaas! De oude garde mocht de avond afsluiten Frans tegen Jan. De eerste 2 sets waren met 11-9 en 11-8 voor mij en ook hier weer verloor ik de 3e set maar in de 4e set herstelde ik mijzelf goed en won met 11-7. Winst voor Dokkum 6 met 8-2.

Frans Amerongen