Dokkum 6 – DOV 2

Na twee wedstrijden op een rij tegen ODI mochten we de strijd aangaan met een nieuw team, DOV 2 wel te verstaan. DOV kwam vanuit Leeuwarden naar Dokkum met 3 man: Tsjisse Spindelaar, Martin Plantinga en Jan ten Hoeve. De off-day bij ODI hadden we alweer achter ons gelaten en we begonnen daarom ook met opgeheven hoofd aan deze wedstrijd met nieuwe kansen om de punten te pakken.

Arjen de Vries mocht deze avond aftrappen tegen Tsjisse. Dit was direct vanaf het begin al een leuke en spannende pot om naar te kijken, vooral de laatste twee sets. De eerste set pakte Tsjisse met 7-11, maar hierna kwam Arjen steeds dichterbij. In de tweede en derde set had Arjen zelfs een flinke voorsprong te pakken, maar in beide gevallen gaf hij dit helaas weer weg. In de tweede set kwam Arjen tot 9 punten en de derde moest zelfs met een tiebreak worden beslist: 11-13. De eerste overwinning ging dus naar de bezoekers.

Hierna was het de beurt aan Frans om Martin een goede uitdaging te bieden. In de eerste set slaagde dit nog niet heel goed. Martin was vaster in de rally’s en oogde scherper met zijn aanvallen: 4-11 voor Martin. Na deze set was het duidelijk dat Frans wilde laten zien wat hij echt kon en ging het roer om. Hij kwam beter in het spel en maakte daardoor ook minder schoonheidsfoutjes. Frans pakte deze set overtuigend met 11-5. Hierna kwam Martin weer wat terug in de wedstrijd en kostte het Frans wat meer moeite om de set binnen te slepen. Frans trok alsnog aan het langste eind: 11-9. De laatste set van deze partij verliep ongeveer volgens het spelbeeld van de 2e set. Hierdoor ging de winst dus naar de man die over de gehele partij gezien vaster speelde: Frans Amerongen.

Na het binnenhalen van dit kostbare punt mocht het competitie groentje genaamd Dirk aantreden tegen de ervaren veteraan Jan, die op 83 jarige leeftijd nog steeds achter de tafel staat. Jan staat bekend om zijn lastige opslag en Dirk kreeg hier dan ook de volle laag van. Doordat hij hier vooral in de eerste set geen goed antwoord op had, ging deze dan ook met ruime cijfers naar Jan: 5-11. Na een stevig stukje coaching van Frans(“Waar hebben wij laatst ook alweer op geoefend?”) kon hij in de set hierna echter wat meer partij bieden en wat leukere rally’s aangaan. Aan het eind van deze set stond het cijfer 11 alsnog voor de bezoeker op het scorebord, maar Dirk pakte toch 10 punten, twee keer zoveel als in de voorafgaande set. In de derde set ging Dirk dan ook voor een goed vervolg. Helaas liep dit met een sisser af en leek het toch weer op een herhaling van de eerste set: 11-6 voor Jan.

Na deze enkelpartijen was het tijd voor het dubbel duo Arjen en Frans om te laten zien wat zij in huis hebben. Dit mochten zij doen tegen Tsjisse en Martin. In deze bloedstollend spannende vijfsetter ging het heen en weer met de punten. Alleen in de eerste set, die werd verloren met 5-11, was het enigszins eenzijdig. De sets die hierna volgden bestonden uit enkele lange rally’s waarbij volop genoten kon worden van beide kanten. De spanning in deze vijfsetter is dan ook goed te zien in de uitslagen van de overige sets: 11-8, 7-11, 11-7 en 11-9. Dankzij deze zwaarbevochten overwinning had Dokkum er weer een puntje bij, tussenstand: 2-2.

Na de sterke comeback van Frans tijdens zijn eerste partij mocht hij opnieuw proberen om de punten te pakken, dit keer tegen Tsjisse. Net als de dubbelpartij werd dit opnieuw een vijfsetter, alhoewel deze er wat anders aan toe ging. De eerste set ging naar Tsjisse met ruime cijfers: 2-11. De twee sets daarna kwam Frans echter terug en pakte ze dan ook beide. In de laatste twee sets kwam Frans er echter minder aan te pas en behaalde Tsjisse toch met overtuiging de winst.

Arjen ging na deze partij achter de tafel staan tegen Jan. Waar Dirk veel moeite had met het terugbrengen van de opslag, ging het Arjen een stuk beter af. Hij begon dan ook heel sterk met een 11-0. In de daaropvolgende sets waren beide mannen meer aan elkaar gewaagd en kwam Jan een aantal keren dichtbij. Doordat Arjen op de goede momenten aanviel en de ballen scherp terug speelde, ging hij er uiteindelijk wel met de winst vandoor.

Nadat Arjen zijn tweede enkelpartij had gewonnen, was Dirk ook aan de beurt voor zijn tweede partij van de avond tegen Martin. Deze partij was geen probleem voor Martin, die in drie sets de overwinning pakte: 4-11, 5-11 en nog een keer 5-11. Dirk kwam niet echt aan spelen toe en verloor veel punten door slordig om te gaan met het schuiven. Na deze klinkende 3-0 voor de uitspelende partij stond het 3-4 in het voordeel van DOV.

De achtste partij was Frans zijn laatste enkelpartij tegen Jan. Ook dit werd een vijfsetter, de derde van de avond al. Over de gehele wedstrijd gezien had Frans, net als Arjen, ook niet al te veel moeite met het terugbrengen van de opslag. Toch zaten er wel een aantal punten bij die jan pakte met zijn opslag, waarbij Frans de bal niet op de tafel kreeg of de bal te hoog terug speelde waardoor Jan het af kon maken. Op deze manier werd het dus een spannende partij die qua sets op en neer ging: de ene keer pakte Frans weer een set, de andere keer Jan weer. Toch was het uiteindelijk Jan die knap de winst behaalde.

De een na laatste partij van de avond was voor Dirk de laatste enkelpartij. Zijn tegenstander was Tsjisse, die de hele avond nog geen enkels had verloren. De eerste set verloor Dirk dan ook met 4-11. Het vervolg ging hem echter een stuk beter af. Hoewel hij wel verloor met 8-11 en 9-11, zat hij een stuk beter in de wedstrijd en viel hij ook een paar keer goed aan op het juiste moment.

Als afsluiter van de avond was het aan Arjen om tegen Martin te proberen nog een puntje te pakken, wat hij dan ook voor elkaar kreeg. In 4 sets, waarvan één beslist moest worden met een tiebreak, zorgde hij ervoor dat Dokkum in totaal 4 punten pakte. De eindstand: 6-4 voor DOV. Hoewel er misschien nog wel wat meer in had gezeten, pakten we toch 2 punten meer dan de vorige wedstrijd. Aankomende vrijdag spelen we opnieuw thuis tegen Effect ‘78, waarbij we ons stinkende best zullen doen om deze stijgende lijn voort te zetten!