Wedstrijdverslag Dokkum 6 – ODI-3

In een nieuwe teamsamenstelling gingen de heren van Dokkum 6 op vrijdag 18 januari 2019 los met
de eerste wedstrijd van het seizoen in de 4 e klasse. Roan, Dirk en Arjen gingen los, terwijl Frans nog even kon genieten van cola berenburg. ODI-3 trad vandaag aan met Douwe van der Zee, Sietze Verbeek en Marten Walinga.
Pot 1 ging los met Arjen tegen Douwe. Douwe is een ervaren speler, maar had weinig in te brengen tegen het met vlagen snelle spel van Arjen. Douwe wist nog wel eens een harde bal te raken, maar hierdoor kon je zien dat Arjen het blokken steeds beter controleert. Dit resulteerde in een 3-0 winst voor Dokkum. 1-0 tussenstand.
Roan mocht aantreden tegen Sietze. Sietze is op papier de sterkste speler van ODI, en kan ook in de 3e klasse nog leuk mee doen. Roan begon enthousiast, maar miste de scherpte en daar profiteerde Sietze van. 1-1.
Debutant bij Dokkum Dirk vs Marten in pot nummer 3. Dirk was volop in de focus, dit maakte de
eerste set wel spanend. Marten trok aan het langste end en won de set met 14-12. Hierna werd Dirk toch een beetje zenuwachtig, winst Marten. 1-2 voorsprong voor ODI.
De dubbelpartij was tussen Roan – Arjen en Sietze – Douwe. De heren van Dokkum kwamen al snel
vrij gemakkelijk op voorsprong. Maar na een paar spannende sets werd het toch 2-2. In de laatste set
ging het tempo van Dokkum omhoog en werd de winst binnen gesleept. Tussenstand; 2-2.
Hierna was het Roan tegen Douwe. De jonge Roan wist zoals gewoonlijk weer ballen snoeihard op
tafel te krijgen. Maar Douwe bood nog behoorlijk wat weerstand. Roan was toch sterker en haalde
zijn 1 e individuele winst van het seizoen binnen. 3-2 Dokkum!
Pot 6; Arjen tegen Marten. Marten speelde met noppen op de backhand en dit vond Arjen zichtbaar
vervelend. De 1e set was dan ook vrij spannend, maar Arjen pakte de set toch. Hierna was Marten uit het spel en werd de winst binnengehaald. 4-2 Dokkum.
Dirk tegen Sietze. In de vorige pot kon Dirk nog aardig meekomen op niveau, alleen tegen Sietze ging dit iets minder goed. Sietze was toch een trap te hoog voor Dirk van Dokkum. Met soms toch nog een erg leuke bal tussendoor, werd er met 3-0 verloren van Sietze. 4-3 Dokkum.
Roan zijn laatste pot van de avond was tegen Marten. Na even wennen aan de noppen had Roan
weinig moeite met Marten. Roan zijn snelle spel had Marten geen antwoord op, maar Roan werd wel
aan het werk gezet. Doet hij ook nog eens wat! Desondanks een prachtige winst, 5-3 Dokkum.
Pot nummer 9, Dirk tegen Douwe. Dirk moest wennen aan het spel van de ervaren Douwe. Het
scorebord telde dan ook al snel 2-0 voor Douwe. In de 3 e set ging het roer ineens om en pakte Dirk zijn 1 e set in dienst van Dokkum, hoppa! Maar helaas was dit niet voldoende, Dirk bood flink weerstand tegen Douwe maar Douwe ging er toch met de winst vandoor. 5-4 voor Dokkum.
De laatste pot de avond; Arjen tegen Sietze. Gaat Dokkum de 1 e wedstrijd met de winst er vandoor of gaat ODI nog voor het gelijkspel? De eerste set was spannend, na een 10-10 score wist Arjen toch de set nog te pakken. De 2 e set ging met wat gelukkige ballen op het randje van de tafel ook naar Arjen, waardoor Sietze uit het spel was. Winst voor Dokkum! Einstand; 6-4 Dokkum!
Met deze eerste winst pakt Dokkum leuke puntjes voor de start van het seizoen. De koppositie wordt lastig, maar dromen mag altijd. Over twee weken staat verbazingwekkend de uit wedstrijd tegen ODI op het programma. Wie weet vallen de punten wel weer in het voordeel van Dokkum.. of gaat ODI er dan wel met de winst vandoor? Eerste staat de wedstrijd thuis tegen Griffioen nog op het programma. We gaan natuurlijk deze winnende lijn vast houden. Hatsa Dokkum!

Arjen de Vries