Beste competitiespelers! LET OP en lees dit!!

Zoals op de ALV van oktober is besproken zullen we bij de voorjaarscompetitie in elke regio
(Groningen, Friesland en Drenthe) in twee poules een pilot uitvoeren.
We zullen in één poule 10 partijen spelen van elk 3 games. Het resultaat is dan dat er 30 punten te verdelen zijn. Uitslagen van 30-0, 15-15 en 20-10 behoren dan tot de mogelijkheden. De uitslagen zullen we handmatig bijhouden en daarnaast zal er ook een “reguliere” uitslag in NAS worden ingevoerd, dit in verband met het bijhouden van de ELO rating. De standen welke handmatig zullen worden gepubliceerd zijn bindend voor promotie en degradatie. Een kopie van de uitslagen
formulieren zullen digitaal verzonden moeten worden naar de competitieleider.

Daarnaast zal er een poule worden aangewezen welke volgens het eredivisiesysteem gaat spelen. Dit kan gewoon in NAS worden ingevoerd. Hierbij spelen alle spelers twee volledige wedstrijden (best of five), daarnaast is er één dubbelspel. De spelers worden in volgorde van ELO, van de speeldag bekende ELO rating ingevoerd. Waarbij A en X de hoogste rating van het team hebben. De volgende wedstrijden zullen vervolgens gespeeld worden: A-Y, B-X, C-Z, dubbel, A-X, C-Y en B-Z.
Uiteindelijk doen we dit om de wedstrijdduur te verkorten. We zullen daarom kijken wat de
consequenties zijn voor de wedstrijdduur. Het noteren van een begin- en eindtijd zal ook onderdeel van de pilot worden.
Belangrijk voor nu is dat u de teams voor de opgaven van 10 december hierover informeert.
Daarnaast vragen wij u bij de teamopgaven, voor teams spelend in de regio, aan te geven of het
betreffende team graag mee zou willen doen aan de pilot met 3 games en/of eredivisie + dubbel
systeem. Wij zullen hier dan zoveel mogelijk rekening mee houden bij de keuze van de pilots. Mocht het animo zeer groot zijn dan zullen wij overwegen in meerdere poules een pilot te draaien. De teams die mee doen met de pilots zullen voor de competitie nog verdere informatie ontvangen.

Met sportieve groet,
Charles Hussels
ACL Noord