TTV Dokkum 6 – Bergum 1

 

Aangezien de wedstrijd tegen YOS werd afgelast, was de wedstrijd voor tegen Bergum 1 de eerste competitiewedstrijd voor Dokkum 6 in de 3klasse. De mannen Vincent, Jelmer en Arjen mochten het opnemen tegen de recent gedegradeerde mannen W. J. de Boer, M. Postma en J. Minnema.
Vincent mocht aftrappen, of eigenlijk afslaan, tegen W. J. de Boer. Vincent begon erg sterk de eerste pot en al snel stond er 2-0 op het scorebord, de Boer kwam terug in de derde set tot 2-1, maar Vincent bleef kalm; 1-0 Dokkum.
De jongste speler van de toppers van Dokkum, Jelmer, begon de 2pot tegen M. Postma. Jelmer had geen kind aan de ervaren speler van Bergum, 3-0 voor Jelmer en dus 2-0 Dokkum! Hatsa.
Arjen begon zijn eerste pot in de derde klasse tegen J. Minnema. Qua rating een hoog verschil, maar de pot was niet alleen een richtings verkeer. Arjen miste de mentaliteit om de trekker over te halen, met een 10-12, 10-12 en 6-11 werd het 0-3 voor Minnema. Tussenstand 2-1.
De dubbel ging tussen Jelmer – Vincent en de Boer – Minnema. De heren van Dokkum waren qua samenwerking nog niet optimaal; raakte Vincent de bal goed, deed Jelmer het niet. Raakte Jelmer de bal goed, deed Vincent het niet. Met een 10-12, 9-11 en 12-14 was het wel spannend, maar toch staat er 0-3 op het scorebord met de tussenstand van 2-2.
Jelmer ging de 5wedstrijd van start tegen de Boer. Wederom stond Jelmer als een koning achter de tafel te slaan, de jonge speler van Dokkum was in topvorm! Wederom 3-0 voor Jelmer, 3-2 tussenstand voor Dokkum. Boven verwachting voor ons toptalent!
6e pot, Vincent tegen meneer Minnema. De eerste set moest Vincent wennen aan het spel van Minnema. 0-1 Bergum. Vincent herstelde zich goed, en wist de volgende 3 sets te winnen; 3-1 Dokkum en dus een 4-2 voorsprong, go Dokkum!
Pot 7: Arjen tegen Postma. Arjen moest duidelijk wennen aan de 3eklasse, wat toch een tandje hoger is dan de vorige 4klasse. Met spannende sets en uitslagen die dichtbij elkaar zaten trok toch Postma aan het langste end; 1-3 voor Bergum. Tussenstand 4-3 Dokkum. Dit werd zo wel erg spannend…
In de 8pot mocht Jelmer zijn laatste wedstrijd spelen tegen Minnema. Wederom een ijzersterke pot van onze Jelmer; 3-0! Game, set en match. Jelmer heeft de 100% van de avond binnen. Dit legt in ieder de geval de druk voor Vincent hoog, haalt hij ook de 100%?
Eerst kregen we nog Arjen tegen de Boer. Zou er toch nog een winst puntje inzitten voor Arjen? Na een 11-13, 8-11 en 12-10 stond het 1-2.. In de 4set was Arjen echter compleet van het padje; 1-11! 1-3 winst voor de Boer, tussenstand werd inmiddels 5-4, brengt Vincent de winst met zich mee of delen Dokkum en Bergum de punten vanavond?
In de laatste pot van de avond begon Vincent erg sterk tegen Postma. 11-1 winst voor onze brugwachter uit Engwierum. Daarna werd meneer Postma sterker en scherper en werd het een spannende 5-setter. Postma was in de laatste set net een beetje sterker en sleepte een 9-11 winst winnen. 2-3 voor Bergum helaas, en erg jammer voor de 100% van Vincent. Eindtand 5-5, de punten werden verdeeld.
Al met al niet een slechte start van Dokkum 6 in de 3klasse, ook met in gedachten dat Bergum vorig seizoen uit de 2klasse kwam. Vrijdag 21 september staat Buitenpost uit op het programma. Dan zullen Jelmer, Roan en Vincent het karwei moeten opknappen. Buitenpost heeft met 16 punten uit 2 wedstrijden een prima start en de koppositie in het klassement. Hier zullen onze heren van Dokkum dus maar even verandering in moeten brengen. Come on Dokkum!

Arjen de Vries