Dokkum 5 boekt eerste overwinning tegen ODI 2

Bij Dokkum 5 mogen vandaag Simon, Siemon en Corrie het opnemen tegen Rinse Cramer, Wilbert Elderhorst en Tjalling Rosier. Simon start tegen Rinse en verliest in een spannende 4-setter. Hierna mag Siemon aantreden tegen Wilbert en staat al snel op 0-2 achter. Het wordt nog een 5-setter, maar Wilbert trekt de partij naar zich toe met 11-8. Corrie haar eerste partij gaat van een leien dakje en wint zeer overtuigend in 3 sets. Simon en Corrie dubbelen samen tegen Wilbert en Rinse. Dit is een spannende partij en wordt in 4 sets terecht gewonnen door Dokkum. Siemon wint vervolgens van Rinse in 4 sets en Simon doet hetzelfde tegen Tjalling. Corrie mag hierna tegen de altijd lastige Wilbert en knokt zich na een 2-0 achterstand knap terug naar een 5-setter. Helaas valt de laatste set richting Wilbert. Siemon mag in zijn laatste pot tegen Tjalling en wint overtuigend. Corrie treft in haar laatste pot Rinse. Corrie verliest deze in een spannende 4-setter, weinig verschil tussen de spelers. Had ook de andere kant op kunnen vallen. Simon mag als laatste speler de overwinning binnenslepen tegen Wilbert. Net zoals Siemon en Corrie komt Simon ook 2-0 achter tegen Wilbert. Maar Simon zet de schouders er onder en met hervonden energie maakt Simon er ook een 5-setter van. Waar Corrie en Siemon niet opgewassen tegen het aanvallende geweld van Wilbert in de 5e set, was dit voor Simon andere koek. Hij bleef stoïcijns Wilbert uit zijn spel halen en wint verdient. Dokkum 5 is blij met de eerste overwinning en hoopt hier vervolg aan te geven, volgende week tegen franeker.
Siemon Klijnstra