Competitie aftrap van Senioren Dokkum 5 tegen Drachten 3

De competitie voor Dokkum 5 begon – als enige team thuis op vrijdag – met Corrie, Klaas en Freerk tegen Jaap, Hillebrand en Jelmen van Drachten 3. Freerk moest in de eerste wedstrijd na vijf sets uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jaap. Ook Klaas wist zijn eerste pot van de competitie tegen Jelmen niet te winnen. Daarna zette Corrie Dokkum wel op papier door van Hillebrand te winnen. Corrie en Freerk wonnen vervolgens ook de dubbel tegen Jaap en Jelmen waardoor de stand weer gelijk was. Na de dubbel verloor Klaas nipt zijn wedstrijd tegen Jaap in vijf sets. Freerk won daarna van Hillebrand waardoor er weer een gelijke stand op het bord stond (3-3). Vervolgens verloor Corrie van Jelmen en ook Klaas trok, net als zijn vorige wedstrijd, nipt in vijf sets aan het korte eind tegen Hillebrand. 3-5 voor Drachten. In de laatste twee wedstrijden wist Dokkum toch nog de 5-5 er uit te slepen omdat Corrie van Jaap won en Freerk ging er met de winst vandoor tegen Jelmen.

Freerk Jelsma