Dokkum 5 – YOS 3

Vrijdagavond om 20.00 uur mocht het laagste, maar gezelligste team van Dokkum aantreden tegen
de mannen van YOS 3. Dokkum 5, bestaande uit Frans Amerongen, Vincent Timmerman en Arjen
de Vries namen het op tegen Nico Bensdorp, Sietse Altena en Simon Meesters van YOS 3. Beide
ploegen staan op een laatste en één na laatste plek in de competitie. Winst voor zowel Dokkum als YOS zou erg belangrijk zijn!
Na het inslaan en wat lekkers door de koffie nam Frans het eerst op tegen Nico. Deze pot zat nog
vers in de herinnering van vorig seizoen, wat toen de kampioenswedstrijd was. Dit keer was de pot echter minder intensief; Frans wist door het verdedigende spel van Nico te counteren al snel 3-0 op papier te krijgen. 1-0 Dokkum!
Tweede pot, Arjen tegen Sietse. Vol enthousiasme en naar Frans zijn zeggen boven zijn kunnen te
spelen, bracht Arjen snel een 2-0 op papier. De laatste sets kreeg Arjen geen grip op de goede back-hand van Sietse en deze eindigde in een 3-2 voor Sietse. Jammer maar helaas, tussenstand; 1-1.
Pot nummer 3 was wedstrijd tussen twee collega’s, beide zijn brugwachter. Simon en Vincent
stonden klaar voor een innerlijke brugwachter strijd en vol vuur begon de wedstrijd. Het
verdedigende spel van Vincent had Simon geen antwoord op en de resulteerde in snelle 3-0
eindstand voor Vincent. 2-1 Dokkum!
De dubbelpartij in de 4e pot was Vincent en Frans tegen Sietse en Simon. Wat een beetje stroef
begon, eindigde sterker en de mannen wisten met 11-8, 11-6 en 11-9 YOS terug naar de bank te
sturen. Dit bracht de tussenstand in een 3-1 voordeel voor Dokkum.
Arjen stond, na een heerlijk shagje tussendoor, alweer klaar voor de vijfde pot. Nico was dit keer de tegenstander. Na van te voren te zijn ingelicht over het verdedigende spel van Nico, met twee kanten noppen op het bat, had Arjen het voortouw in het langzame spel met Nico. Met 11-7, 14-12 en 11-5 werd Nico met enige moeite met 3-0 weer naar de bank gestuurd. 4-1 Dokkum!
Frans mocht de 6e wedstrijd tegen Simon aantreden. Simon zijn sterkste kant is de bal blokken, en dat was te zien. Op mooie ballen van Frans had Simon vaak een antwoord. Maar het was niet genoeg voor de overwinning, want Frans ging er met, na een 2-0 voorsprong, toch met 3-1 vandoor. Het loopt inmiddels alweer uit naar een 5-1 tussenstand.
Pot zeven was onze meneer Timmerman weer aan zet. Dit keer tegen Sietse. Sietse had al tegen
Arjen en in de dubbel laten zien dat zijn backhand erg sterk is. Hier had Vincent dan ook wel moeite mee. Maar met goed doorzettingsvermogen en tactische ballen wist Vincent na een 2-1 achterstand toch nog met 3-2 te winnen met een sterke 11-8 en 11-7 in de laatste twee sets. 6-1 Dokkum! De winst is in ieder geval al binnen..
Wedstrijd nummer 8 bestond uit Arjen tegen Simon. Arjen en Simon zijn aardig gelijkwaardige
spelers, dus dit zou een goede pot beloven. De score ging dan ook aardig gelijk op, maar met een 11-9, 11-9 en een overtuigende laatste 11-7 ging de winst naar Arjen. Met een score van 2/3 een goede competitie start voor Arjen. Hatsa! 7-1 Dokkum!

Aangebroken bij pot 9, Vincent tegen Nico, had scheidsrechter Arjen al een lekker biertje verdiend en stonden de spelers klaar. Nico heeft wel betere tafeltennisavonden gehad en ging dan ook hard onderuit in het goede spel van Vincent. Met 11-1, 11-3 en 11-6 domineerde Vincent de game en won Vincent zijn derde, tevens alle sets van deze avond. Well done mister Timmerman! Dit bracht de score naar een heerlijke 8-1 tussenstand!
De laatste en 10e game ging tussen ouwe rakkers Frans en Sietse. De eerste set verliep moeizaam, met een score van 14-12 voor Sietse. Frans had moeite met het spel van Sietse, wat tot gevolg had dat de tweede set ook positief voor Sietse eindigde; 11-9. De derde set was Frans compleet van zijn voetstuk gevallen en vielen de ballen er steeds nét niet op. 11-3 voor Sietse met een 3-0. Eindtand; 8-2 voor Dokkum.
Na een 7-3 en 8-2 verlies deed de winst de jonge mannen en oude man (haha Frans) van Dokkum 5
goed. Het was een goed voorteken voor de wedstrijd van komende maandag, dan staat
Westerkwartier 1 op de planning. Westerkwartier staat nu 1 plekje boven Dokkum met 2 punten
meer, een verschil van 3 punten winst zou dit erg positief zijn voor Dokkum! Maar eerst doppen we er weer eentje om de winst te vieren. Proost!

Arjen de Vries