Dokkum 5 tegen Effect 78 1

Vrijdagavond in een uitgestorven sporthal aan de kapelaan mochten wij om 20:00uur beginnen aan de 2e wedstrijd van de competitie.
De eerste ruim verloren hadden wij wek hoop dat wij meer dan 5 punten zouden verzamelen. Christian Wahle, Kelvin Schaap en Alex Matei waren onze tegenstanders. Ik begon tegen Christian en ik moest zeggen ik speelde echt goed en met heel veel geduld maar in de 5e set was Christian met 6-11 de sterkste. De 2e partij was voor Jelmer die mocht tegen Kelvin, Kelvin was met 11-3, 11-7 en 11-3 geen partij voor Jelmer. De 3e partij was voor Vincent deze maakte na het eerste punt in de partij al een vreugde dans maar na 2-0 voor Vincent kwam Alex in de partij en het was al snel 2-2. Op maken voor een 5e set. De 2 waren in de 5e set redelijk aan elkaar gewaagd maar Alex bleek aan het einde de sterkste te zijn met 9-11.
De dubbel was voor Frans en Jelmer maar er lukte niet veel Frans moest wennen aan Jelmer en Jelmer moest wennen aan de senioren 4e klasse maar wij gingen ten onder met 3-0 waarbij de 2e set een goede set was 11-13.
Jelmer tegen Christian, Jelmer stond goed te spelen tegen de verdediger Christian maar wist uit eindelijk Jelmer goed uit het spel te halen en Jelmer ging dan ook ten onder met 1-3. Frans tegen Alex, Frans ging goed van start maar Alex is een verdediger en dan ook niets anders dan de bal weer op tafel brengen. Ik hield stand tot de 5e set. In de 5e gingen er teveel punten naar Alex en hij won de set met 7-11 helaas….
Vincent tegen Kelvin ook hier was Kelvin de onder liggende partij en won Vincent makkelijk met 3-0. Jelmer tegen Alex. Jelmer mocht weer aan de bak als aanvaller tegen de verdediger Alex. Het was een spannende partij en ook hier moesten wij ons opmaken voor een 5 setter en ook hier kon Jelmer het helaas niet afmaken. Het was inmiddels 2-6 alleen Vincent en Frans nog de schone taak om er iets dragelijks van te maken. Vincent mocht tegen Christian spelen. Jullie raden het al ook hier een 5 setter en ook in de 5e set kon Vincent het ook niet tot een goed einde brengen en verloor de 5e set met 9-11. Frans mocht afsluiten tegen Kelvin ook hier had Kelvin weinig in te brengen met 11-8, 11-7 en 11-3 was het klaar. Eind uitslag 3-7.