Dokkum 3 komt met weinig punten terug uit Buitenpost

Vrijdag 22 september werd Dokkum 3 in de samenstelling met Corrie, Sjouke en Jacob Jan, op pad gestuurd om het op te nemen tegen het sterke Buitenpost 3, met Rolf, Tjipco en Yvette. De avond pakte iets moeizamer dan verwacht uit voor Dokkum 3.

Corrie opende de wedstrijd tegen Rolf, maar moest nog op gang komen en verloor in 3 sets. Jacob Jan kon Tjipco in 3 sets tegenhouden om een voorsprong te boeken en maakte 1-1. Sjouke kreeg moeite met het spel van Yvette en verloor deze. In de dubbel konden Sjouke en Jacob Jan alleen in de 2e set druk zetten tegen Rolf en Yvette, maar dit was helaas niet voldoende om het opnieuw gelijk te maken. Na de dubbel ging het met 2 driesetters snel met verlies van Corrie tegen Tjipco, en van Sjouke tegen Rolf. De 3 wedstrijden er na werden nog even spannende 5-setters. Helaas kon alleen Jacob Jan van Yvette winnen en verloor Sjouke van Tjipco en Corrie van Yvette. Tegen Rolf kwam Jacob Jan niet meer aan spelen toe, doordat zijn aanval niet meer liep, waardoor hij in 3 sets verloor.

Al met al nam Dokkum 3 slechts 2 punten mee naar huis in een 8-2 nederlaag. Dat betekent dan ook dat Dokkum 3 op vrijdag 29 september tegen Drachten 2 wat recht te zetten heeft.

Jacob Jan Beukema