Dokkum 1 โ€“ Assen 3 10-0

Vooraf stond er een zware taak voor de boeg voor Dokkum 1, er moest met 10.0 gewonnen worden van Assen 3 om te handhaven in de 1ste noordelijke divisie. Er was al bekend dat Assen met 2 invallers zou komen maar toch bleek het eigenlijk een onmogelijke klus.
Voor Dokkum kwamen deze wedstrijd uit: Klaas de Jong Richard Westera en Erwin Wijnsma.
Het ging voortvarend met Dokkum, Klaas, Richard en Erwin wonnen allen hun eerste wedstrijd, vooral de wedstrijd Richard tegen Andries Cats was een erg knappe zege. Ook de Dubbel werd gewonnen, en daarna won Klaas ook van Andries Cats. De laatste horde om 10-0 te kunnen winnen was Erwin tegen Andries, Erwin won ook vrij gemakkelijk van Andries, met op dat moment een 8-0 stand voor Dokkum ( zou het dan toch kunnen?). Richard won ook zijn laatste wedstrijd en stond een 9-0 op het scorebord, daarna mocht Klaas de Jong de karwei afmaken, dit bleek niet vanzelf te gaan, Hans Hoendevanger bleek een lastige op stakel te zijn, toch winst voor Klaas de Jong in 3-2. Daarmee is Dokkum 1 op onderling resultaat met GTTC 3 in de noordelijke 1ste divisie gebleven.
Komend seizoen ziet het team heel anders uit voor Dokkum, Klaas de Jong altijd vaste speler voor het 1ste van Dokkum heeft besloten om toch te stoppen bij Dokkum, hij is wonend in Amsterdam en het was voor hem een hele opgave om elke keer (na eigen zeggen de mooiste club van Nederland) heen en weer te gaan. Klaas bedankt voor je vele jaren inzet bij Dokkum 1.
Nieuwe tijden voor Dokkum/Anja:
Na overleg tussen spelers van Dokkum en Anja is er besloten om volgend seizoen een mix te maken tussen topspelers van Anja en Dokkum. Het team zal bestaan uit: Theo de Vries, Sjouke Postma, Richard Westera , en Erwin Wijnsma, vaste reserve zal de altijd goed presterende Marc Heslinga zijn.
Voor beide partijen zal dit een leuke uitdaging worden en kijken ze al uit naar volgend seizoen in de 1ste noordelijke divisie.

Erwin Wijsma