Thriller van avond voor Dokkum 4 tegen ODI 2

Van tevoren werd duidelijk dat Dokkum 4 minimaal 6-4 winst moest behalen om Bergum die bovenaan stond te verslaan. Delta Impuls met 2 punten onder ons kon ook nog roet in het eten gooien. Voer voor een spannend avondje spelen dus.

Freerk mocht de spits afbijten tegen Rinse Cramer maar het zat Freerk niet helemaal mee. In ee 4-setter werd deze wedstrijd verloren.

Siemon daarna gelijk tegen Wilbert Elderhorst en hij begon heel sterk met 11-7 winst in de 1e set, ook de 2e set speelde Siemon goed maar verloor nipt met 10-12. Daarna wist Wilbert de partij redelijk makkelijk te winnen.

Met 0-2 achterstand liep het niet bepaald op het goede spoor maar Simon kon in een 4-setter afrekenen met Richard Thoen. We stonden op het bord!

Vervolgens de dubbel met Freerk en Simon tegen Rinse en Richard. Dit was een erg spannende pot die beide kanten op kon gaan. De 1e set werd gewonnen met moeite met 12-10. De setten erna 6-11, 14-12 en 7-11 waardoor de 5e set verlossing moest bieden. Bij 10-7 voor werd het toch nog 10-10 maar door het net geholpen werd deze pot met 16-14 binnengesleept.

Daarna Siemon tegen Rinse en deze wist Siemon makkelijk te winnen in 3 sets.

Freerk won in een wederom erg spannende pot de wedstrijd tegen Richard in een 5-setter.

Wilbert, altijd een moeilijke tegenstander was de volgende voor Simon in de rij. Helaas wist hij deze nét niet te winnen. Het stond nu 4-3 voor Dokkum. Ondertussen hoorden we dat Delta Impuls erg goed op dreef was en het inmiddels 7-1 stond. Dat was geen goed nieuws voor ons.

Siemon tegen Richard was wederom een spannend potje. Met setuitslagen die elkaar nauwelijks ontliepen werd deze gewonnen door Siemon in een 4-setter.

Bij Delta Impuls hoorden we dat het 7-3 geworden was en met nog 2 wedstrijden te gaan moest er nog minimaal 1 gewonnen worden. Eerst mocht Simon tegen Rinse en dit maal wist Simon deze wél te winnen en waren we officieel kampioen!

Freerk mocht de laatste partij tegen Wilbert maar kon deze partij helaas niet naar zich toetrekken en verloor Freerk deze in een 4-setter

Maar met 6-4 winst en gewonnen op onderling resultaat van Bergum zijn we met een minimaal verschil aan punten kampioen geworden. Op naar de 2e klasse!

Simon Riemersma