ODI 3 vs Dokkum 5

Op vrijdag 7 maart speelden de heren ‘Frans, Roan en Vincent’ de belangrijke wedstrijd tegen ODI 3. Frans mocht als eerste beginnen tegen de ervaren Douwe van der zee. Frans begon sterk en nam door twee keer een set te winnen met 3-11 de voorsprong, helaas won Douwe deze 5-setter, (0-1). De tweede strijd werd gewonnen door Roan maar dit ging niet gemakkelijk. Roan begon veel te wild waardoor niet alle ballen op tafel terecht kwamen. Vanaf de derde set zag hij in dat Gerrie genoeg fouten maakte waardoor hij veel rustiger ging spelen, (1-1). Vincent speelde zijn eerste potje tegen Meintje. Door de bal een beetje te spinnen kon Meintje niet alles terug spelen, (1-2). Frans en Vincent speelden goed in de dubbel en wonnen deze vrij gemakkelijk van Douwe en Meintje met 3-0 in sets, (1-3). Frans tegen Gerrie. Door af en toe wat effecten in de bal te gooien wist Gerrie niet hoe ze de ballen terug moest slaan, hierdoor kwam de stand van 1-4 snel op papier. Nu mocht Vincent het opnemen tegen Douwe. Door een aantal moeilijke balletjes terug te slaan had Douwe het niet gemakkelijk maar weer trok hij aan het langste end, (2-4). Als Roan de kans krijgt slaat hij hard, en dan bedoel ik ook echt keihard! Meintje had hier geen antwoord op waardoor de voorsprong werd vergroot naar 2-5. Gerrie probeerde in haar laatste wedstrijd onverwachts snelle ballen te geven op de speelhelft van Vincent maar door zijn go-go-gadget-arm had hij hier geen problemen mee, (2-6). In de eerste 2 sets had Frans het vrij gemakkelijk tegen Meintje, net als Gerrie had zei geen antwoord op de effectballetjes van hem, maar vanaf de derde set veranderde dit. Frans kreeg sterretjes in zijn ogen waardoor Meintje terug kwam tot 2-2 in sets. Natuurlijk wou Frans niet verliezen dus gebruikte hij zijn hulplijn: Roan, haal een snicker voor mij! Door een snicker en een dextro op te eten gingen de sterretjes in zijn ogen weg waardoor de 5-setter werd gewonnen, (2-7). De laatste wedstrijd werd gespeeld door Roan tegen Douwe. Door de ervaring van Douwe kwam ook Roan erachter dat je Douwe niet zomaar verslaat, (3-7).

Door 7-3 te winnen maken wij nog kans op het kampioenschap. Met 4 punten achterstand op de concurrent (Yos 4) en nog 2 wedstrijden te spelen (2x tegen Yos) hebben wij dit in eigenhand. Beide wedstrijden moeten wij winnen met een score van 6-4 (of meer), spannend!

Vincent Timmerman