Krankzinnige avond in Dokkum

Donderdagavond gingen wij vol goede moed richting YOS-4 om eigenlijk te winnen. Dit bleek echter geheel Anders uit te pakken want na de dubbel was het 1-3 dus kat in het bakkie dachten wij op naar de 6 punten zodat het vrijdagavond een stuk makkelijker was om kampioen te worden want dat was ons doel. Echter na de dubbel ging het helemaal fout! Roan speelde helaas niet op zijn niveau en won geen enkele partij en Vincent won er maar 1 dus ook hij kwam niet op zijn nivo. Frans speelde maar had tegen Nico met 3-0 geen schijn van kans Nico speelde slim hij deed namelijk helemaal niets!! Terug in de auto was het erg stil en likte wij onze wonden (6-4 voor Yos) en in Damwoude beloofde wij beterschap voor de Vrijdag.

Voor het eerst dit seizoen was het rete gezellig 4 teams thuis het 4e, 5e en Rotak konden kampioen worden en heel veel publiek geweldig echt een top avond! De aftrap is het hele seizoen al voor mij en tegen Henk leverde dit niet echt heel veel moeite op en ik had dan al snel de pot gewonnen.Roan was gereĂ¯ncarneerd want in tegenstelling tot gisteren speelde hij stukken beter en won zijn partij van Nico Bensdorp.

Vincent direct daarna tegen Jan Kars en ook hij won zijn partij en na de dubbel gewonnen te hebben begonnen wij er weer in te geloven. Na de dubbel mocht Roan tegen Henk Meyer en Roan stond prima te spelen en onder de coaching van Erwin speelde hij echt goed. Roan won zijn 2e partij van de avond. Ik mocht weer en ik was volgens sommige wel wat zenuwachtig :-). Ik mocht het opnemen tegen Jan Kars maar ik speelde anders dan de donderdagavond en ik kon in de 5e set niet winnen van Jan hij speelde echt beter dan die avond er voor. Dus wij mochten nog maar 1 partij verliezen want het moest 8-2 worden.

Vincent tegen Nico en Vincent verloor de 1e set door slecht spel zoals hij dat zelf noemde en hij zou het in de 2e set beter doen gelukkig was dat ook zo. Vincent won de 2e set en sloot af met Eem 3-1 overwinning. Dus nog 3 wedstrijden en 2 punten te halen wij leefden nog. Roan tegen Jan Kars, Roan speelde zeker niet slecht maar Jan Kars speelde beter en won dan ook de partij. 6-2 wij mochten om kampioen te worden niets meer verliezen de druk lag bij Vincent en mij. Vincent begon zijn partij tegen Henk Meyer en de 1e set was even wennen die verloor Vincent. De volgende 3 sets stelde Vincent orde op zaken en won van Henk met 3-1. Tussen stand 7-2 nog 1 partij winnen en dan zijn wij kampioen!!

Gelukkig was ik niet nerveus en mocht ik tegen Nico Bensdorp de laatste partij spelen. Hij weet ook elke keer perfect mijn spel te ontregelen en moet super geconcentreerd blijven om in zijn buurt te blijven. Richard zou mij coachen dus dat was prima nogmaals bedankt vriend!
De 1e set moest ik weer even kijken wat ik moest doen maar het was te snel 6-11. De 2e set had ik het weer op de rails 11-7 en de 3e set was het 17-15. Daarna had ik weer een set die helemaal nergens over ging 5-11. Dus zoals bijna elke partij gingen wij voor de 5e set. Weer niet scherp begonnen en voor dat ik het wist was het 3-7.
Met een paar mazzelballetjes en tegen mijzelf roepen dat ik rustig moest blijven kwam ik uiteindelijk terug naar 8-8. Wat een krankzinnige wedstrijd was dit an het einde van de set had ik nog een fout service en toen was het 10-10. Uiteindelijk was ik net iets sterker dan Nico Bensdorp en won ik met 13-11 de laatste set. Wij waren de kampioenen van de 5e Klasse!! (onderling resultaat met Yos)

Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan onze overwinning met name Erwin de tip van de korte service was echt goed đŸ™‚

Frans Amerongen