Dokkum 5 – Lemmer 1

Afgelopen vrijdag moesten wij tegen oud zeer! 8-2 verloren tegen 210 jaar tafeltennis ervaring. Na de 1e wedstrijd van Frans was het duidelijk dat het anders zou gaan want Lubbert van de Bosch had geen schijn van kans en ik won ook vrij snel. Roan mocht daarna tegen Andries de Jong en ook Roan ondervond niet veel tegen stand de 2e set ging nog naar Andries maar daarna de volgende 2 sets naar Roan. Vincent mocht had nog een slechte smaak van de vorige keer maar met 3-0 won hij van Sjouke Stoker. Daarna de dubbel er ging echt helemaal niets goed en deze ging dan ook helaas met 3-0 verloren.
Roan tegen Andries was de volgende wedstrijd de 1e set won Roan net met 13-11 de volgende set ging hij er met 7-11 af maar toen begon de strijd van Roan en met 11-8 en 11-6 won hij de wedstrijd. Frans tegen Sjouke het was een vrij makkelijke overwinning voor mij Sjouke verloor met 11-7, 11-3 en 11-8. Vincent tegen Andries was de volgende wedstrijd dit was een van de drie 5 setters. Vincent kwam met 2-0 achter en door tips van de kant en goed spel kwam hij goed terug. De 5e set moest het verschil maken. In de 5e set ging Vincent helaas ten onder met 9-11. Roan tegen Sjouke was de volgende wedstrijd Roan stond al snel met 2-0 voor en door geknoei en door niet luisteren naar tips van de kant was het zomaar 2-2. Maar in de 5e set heeft hij wel karakter getoond want hij moest en zou winnen en dat deed hij. Hij won met 16-14 top Roan! Vincent mocht toen nog even een kunstje doen tegen Lubbert maar met 13-11, 11-5 en 11-9 was hij te sterk en won overtuigend. De laatste wedstrijd was voor mij maar er ging niet zoveel meer goed. Mijn tegenstander Andries deed helemaal niets ik denk dat hij in totaal 10 aanvallen heeft gedaan en voor de rest heeft terug gebracht. Na 2-2 hebt ik nog alles geprobeerd maar in de 5e set was Andries te sterk en ik verloor de 5e set met 10-12. Het totaal was een goede uitslag 7-3 voor Dokkum.

Frans Amerongen