Dokkum 4 op bezoek bij medekoploper

Afgelopen vrijdag stond het spannende uitduel tegen Bergum 1 op de planning. Beide teams stonden vooraf op een gedeelde eerste plek met 47 punten uit 7 wedstrijden. De vorige ontmoeting in Dokkum eindigde in een 5-5 stand dus er stond veel op het spel.
Dokkum kwam prima uit de startblokken; Freerk klopte Mike Simons, Durk wist in een spannende vijfsetter van Maurits Postma te winnen en Simon klopte Willem Jan de Boer netjes in vier sets.
Bij Bergum speelde Jan Minnema, vandaag de vierde man, samen met Mike de dubbel tegen Simon en Freerk. De eerste twee sets gingen naar Bergum waardoor ze dicht bij het eerste punt van de avond waren maar Dokkum vocht terug en wist toch de wedstrijd om te draaien en het vierde punt te pakken.
Na de dubbel versloeg Freerk Maurits zonder problemen en zette halverwege de wedstrijd de 5-0 op het bord. Hierna was het dan toch Bergum die weer wat terug wist te doen. Simon kon niet op tegen Mike en ook Durk wist Willem Jan niet te ontregelen. 2-5. Daarna mocht Simon het tegen Maurits proberen. In de eerste set kreeg Simon best veel set punten en wist deze op 18-17 eindelijk te benutten. Daarna was het verzet gebroken en de volgende twee sets gingen naar Simon. Vervolgens wist ook Freerk in drie sets te winnen van Willem Jan, 2-7. In de laatste partij van de avond was het Durk tegen Mike. Durk die steeds meer last kreeg van zijn schouder wist in de eerste game niet veel potten te breken. Maar in de tweede set wist Durk het spel van Mike steeds meer te ontregelen, 1-1. De derde set ging daarna toch weer naar Mike waardoor Durk nu twee sets op rij moest winnen. Durk wist in de laatste twee sets Mike steeds meer aan het wankelen te brengen en pakte toch nog de wedstrijd wat de eindstand op 8-2 bracht.
Een hele goede uitslag voor Dokkum, met nog twee wedstrijden te gaan en nu 6 punten voorsprong op Bergum 1 en Delta Impuls 4. Maar het is nog niet gespeeld want Dokkum wacht nog een lastig programma.