Dokkum 3 – Drachten 2

Vrijdag 31maart 2017: Dokkum 2 trad aan in de formatie Martijn Kooistra, Jacob Jan Beukema en Corrie Wijnstra tegen Drachten 2 spelend met Ulke Komrij, Rene Feenstra en Jaap Prins. Na tweemaal verlies op rij hoopte Dokkum op winst nadat de vorige keer in Drachten met 3-7 werd gewonnen.
Dokkum kwam traag op gang door de eerste twee wedstrijden te verliezen, Martijn verloor voor het eerste van Ulke in 4 sets en Jacob Jan verloor in 3 sets van Rene. Corrie speelde deze avond 3 vijfsetters en won van Jaap met 12-10 in de 5 e set.
De dubbel werd vervolgens ook in 3 sets van telkens 11-8 gewonnen door Jacob Jan en Martijn spelend tegen Rene en Ulke.
Direct na de dubbel mocht Jacob Jan spelen tegen Ulke en hij verloor helaas simpel in drie sets. Tussenstand 2-3 voor Drachten 2. Vervolgens werd er door Dokkum 3 tweemaal zeer nipt in vijf sets gewonnen eerst door Martijn tegen Jaap met 11-9 en daarna won ook Corrie nipt in vijf sets van Rene ook met 11-9 Jacob Jan verloor ook zijn laatste wedstrijd wel nipt in 4 sets van Jaap. Tussenstand 4-4. De laatste twee wedstrijden werden ook weer zeer spannende vijfsetters die bijna nipt in het voordeel van Drachten uitvielen. Corrie stond 2-0 voor in sets tegen Ulke en had 3 matchpoints in de 4 e set maar verloor alsnog nipt. Martijn speelde tegen Rene en had ook 3 matchpoints in de 5 e set maar verloor ook nipt met 11-13
Dokkum 2 – Drachten 2 uitslag verlies voor Dokkum 4 – 6

Martijn Kooistra