TTV Dokkum 5 – ODI 3

Om 20.00 uur stond de wedstrijd Dokkum 5 – ODI 3 gepland, thuis in het prachtige Dokkum. ODI zat Dokkum op de hielen in de tussenstand, dus Dokkum moest hier wel zijn punten scoren willen zij de voorsprong behouden. Dokkum kwam met de opstelling van Frans, Vincent en Arjen. ODI bestond uit het team van Douwe van der Zee, Sytse Verbeek en Meintje van der Velde.
De eerste pot was Frans tegen Douwe. Na een snelle 0-1 achterstand van Frans werd dit na een spannende tweede set weer 1-1. Hierna kwam Frans echter weer op een 1-2 achterstand door Douwe zijn goede spel. Door goed doorzetten van Frans werd het hierna na wederom een spannende set 2-2. In de laatste set trok Frans aan het langste end en stond de score 11-9 voor Frans op de teller, 3-2 winst en dus 1-0 voor Dokkum.
Als tweede mocht Arjen aantreden tegen Sytse. Dit was op papier in ieder geval de sterkste tegenstander van ODI, dit was ook terug te zien in het spel. Het duurde niet lang of de 0-3 stond op het scorebord. Tussenstand; 1-1. Vincent mocht in de derde pot spelen tegen Meintje. In vier spannende sets trok Vincent aan het langste eind en speelde het keurig uit. Vincent won met 3-1 en dat zette de tussenstand op 2-1 voor Dokkum.
De dubbel werd gespeeld door Frans en Vincent tegen Douwe en Sytse. Frans en Vincent hadden geen goed antwoord op het goede spel van Douwe en Sytse, het samenspel miste. Hierdoor werd het al snel 0-3 voor ODI en dat zette de tussenstand terug op 2-2. Hierna speelde Arjen tegen Douwe, Arjen had de mogelijkheid om naar Douwe zijn spel te kijken en hier een antwoord op te verzinnen. De puntjes werden wel gescoord, maar het was nier voldoende.
Douwe won na een leuke pot met 0-3 en dat zette de tussenstand op 2-3 voor ODI.
6e Speelronde, nieuwe ronde nieuwe kansen. Frans tegen Meintje. Meintje had geen antwoord op de slimme spinballen van Frans, en werd het snel 2-0 voor Frans. Meintje deed nog iets terug en kwam op 2-1, maar dit werd hierna snel 3-1 en dat trok de tussenstand weer gelijk; 3-3.
Vincent tegen Sytse. Dit was een leuke uitdaging voor meneer Timmerman, kon hij zijn hoge percentage waar maken tegen deze moeilijke tegenstander? Vincent kon zijn spel niet goed spelen tegen Sytse, die net wat vaster was dan Vincent. Hierdoor werd het helaas 0-3 en ging ODI weer aan de leiding; 3-4.
Arjen mocht zijn laatste pot tegen Meintje spelen. Arjen kon zijn team weer terug helpen naar een gelijke tussenstand. Dit was erg nodig! De eerste set was al spannend en er stond 10-10 op het scorebord, hierna maakte Meintje het af met 10-12 en stond het 0-1. Het leek of Arjen hierna zijn
focus helemaal kwijt was en de volgende twee sets verloor hij dan ook snel. 0-3 voor Meintje en 3-5 voor ODI. Kan Dokkum hier nog een gelijk spel uit slepen? De 9 e pot was Vincent tegen Douwe. Na een spannende eerste set mocht Douwe met de winstweglopen; 11-13 voor Douwe. De tweede set was een oppepper voor onze Timmerman, hij domineerde met 11-2. Hierna werd het weer spannend, maar speelde Douwe iets scherper dan Vincent en werd het helaas 1-3. Met nu al een 3-6 tussenstand was ODI al verzekerd van winst. De laatste pot was het Frans tegen Sytse. Frans begon erg sterk, maar het ging gelijk op. Toch stond Frans met 2-1 voor. De laatste 2 sets ging Sytse sterker spelen en lukte het niet meer bij Frans. Deze twee sets gingen naar Sytse en werd in de spannende 5-setter 2-3 voor Sytse. Eindstand; 3-7 voor ODI. Een erg zuur verlies voor Dokkum om het kampioenschap, we hebben gestreden als krijgers maar het mocht helaas niet baten. Dokkum heeft nog veel scherpte nodig mogen ze nog om het kampioenschap willen strijden! Over twee weken staat de wedstrijd tegen Delta gepland, hier moeten weer de nodige punten worden gepakt. Cmon Dokkum!

Arjen de Vries