NK Zwolle zaterdag 4 maart

Voor het eerste in de geschiedenis van TTV Dokkum waren er zaterdag drie jeugd spelers die mee mochten doen aan dit grote toernooi in Zwolle. Mindert Turkstra, Yljan Nicolai en Jelmar de Vries, wat waren de jongens gespannen half acht vertrokken uit Dokkum om negen uur in de zaal te staan en om tien uur knallen. Voor mindert was dit de tweede keer zaterdag , zijn poule was totaal acht personen en vanaf bal één had Mindert het zwaar, de hele dag heeft hem twee winst partijen opgeleverd waardoor hij de poule niet door kwam en vroeg tijdig was uit geschakeld. Voor Yljan en Jelmar liep de dag anders gelijk vanaf het begin was de vorm er, beide jongens die in de competitie niets hadden verloren hadden zaterdag ook zeker de ambitie om Nederlands kampioen te worden, er waren 4 poules en Yljan haalde een mooie tweede plek in zijn poule en Jelmar werd eerste in zijn poule. Als gevolg moesten Yljan en Jelmar tegen elkaar spelen in de kwart finale, wat jammer was voor Jelmar die helaas met drie nul verloor van Yljan. In de halve finale was Yljan met drie nul veel te sterk voor zijn tegen stander en was hij klaar voor de finale. De finale was rond 18.30 en er was veel publiek uit Dokkum die allemaal op de tribune het beste met Yljan voor hadden. Helaas in de finale was voor Yljan de droom voorbij naar een spannende finale set standen 10-12 10-12 9-11 werd er jammerlijk met drie nul verloren. Wel kunnen wij terug kijken op een geweldig NK waarbij het oranje van Dokkum duidelijk aanwezig was in de zaal.

Dirk Nicolai