GTTC 2 – Dokkum 1

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de koploper GTTC 2 in Groningen.
Voor Dokkum kwamen in actie Erwin, Richard en Marc en voor GTTC waren dit Ronald, Jan-Willem en Erwin.

Erwin mocht zoals gewoonlijk de spits afbijten en wist ondanks een opspelende blessure zijn pot van Ronald te winnen.
Richard had, net als de rest van het team, veel moeite met de service van Jan-Willem en verloor mede hierdoor zijn eerste partij. Marc had in zijn eerste partij het geluk aan zijn zijde, door twee “sorry-ballen” bij 8-8 in de vijfde set en wist hierdoor zijn eerste partij ook te winnen van Erwin

Door Erwin zijn blessure mochten Richard en Marc sinds lange tijd weer dubbelen, maar helaas voor Dokkum was dit geen succes en ging verloren met 3-0.

Bij een tussenstand van 2-2, mocht Erwin weer aantreden, ditmaal tegen Jan-Willem. Alleen in de tweede set had Erwin kans op setwinst om de partij te keren. Marc verloor ook de volgende partij van de aanvallende, geen fouten makende Ronald. Maar dan is er nog altijd Richard, deze wist gelukkig wel zijn partij te winnen van Erwin, met zijn “lekkere noppenspel”.

Bij een 4-3 achterstand kon Marc in zijn wedstrijd tegen Jan Willem ook geen grip krijgen op diens service, wat dan ook resulteerde in een 3-0 verlies. Erwin kreeg steeds meer last van zijn bovenbeen-blessure en kon hierdoor zijn altijd machtige forehand niet inzetten. Maar ondanks dit wist hij er nog wel een 5-setter uit te persen tegen zijn naamgenoot. Helaas trok Dokkum aan het kortste eind.

Richard had in de laatste partij tegen Ronald een paar mooie topspin over topspin rally’s. Ronald was alleen wat vaster en constanter als Richard, waardoor ook deze laatste partij verloren ging.

Einduitslag GTTC 2 – Dokkum 1 : 7-3

Marc Heslinga