Dokkum 1 – GTTC 3

Dokkum 1 vorig jaar nog kampioen geworden in de 2e noordelijke divisie, mag het dit jaar opnemen in de 1ste noordelijke divisie. Er moest vandaag gespeeld worden tegen GTTC 3. Doelstelling dit jaar voor Dokkum is handhaving.
Het 1ste team heeft zich dit jaar versterkt met oud Dokkum speler Rients Visser, daarnaast spelen dit jaar Klaas de Jong en Richard Westera en Erwin Wijnsma voor Dokkum 1.
Voor Dokkum zijn er momenteel wat problemen om vaste team op de been te krijgen door blessureleed, en andere omstandigheden, daardoor mocht vandaag super sub Marc Heslinga met het 1ste van Dokkum mee doen. Vooraf werd er gedacht om vandaag toch wat puntjes te proberen te pakken tegen de mogelijke medestrijder voor degradatie GTTC 3. Dokkum begon slecht, kopman Erwin Wijnsma verloor onnodig de 1ste wedstrijd tegen de Paul Kamstra. Setstanden van 10-7 2x voor was niet voldoende om de wedstrijd binnen te halen door Erwin 3-2 verlies. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Karin van der Vegt, Richard speelde voortreffelijk en won deze wedstrijd erg eenvoudig. 1-1, knappe prestatie. Daarna mocht Marc Heslinga het opnemen tegen Thomas Groenevelt, Marc kon er niet inkomen deze wedstrijd en verloor met 3-0. 1-2 GTTC, slechte start Dokkum.
Daarna mocht Richard en Erwin het opnemen tegen Thomas en Paul, na een stroef begin, verlies in de 1ste set won Dokkum vrij makkelijk de dubbel.
In de partijen daarna wist Dokkum nog 6 punten te halen. Super sub Marc Heslinga super 2 wedstrijden te winnen met erg goed en leuk spel. Richard Westera wist ook erg knap 2 wedstrijden te winnen en Erwin wist ook 2 wedstrijden te winnen.
Uiteindelijk won Dokkum met 7-3 van GTTC 3. Een knap begin voor Dokkum.

Volgende week mag Dokkum het opnemen tegen Argus 1. De wedstrijd begint om 14:00 aan de kapellaan te Dokkum.

Erwin Wijsma.