Buitenpost 7 – Dokkum 5 uitslag 1-9

Afgelopen vrijdag afgereisd met Frans, Vincent en Roan naar de vrieskist in Buitenpost. Nog nooit in een zaal gespeeld waar het zo koud was. Thialf was er jaloers op maar er moest gespeeld worden. Jacob Bos, Kevin Versluis , Desiree vd Hoef en Simone Pander, voor de dubbel, waren onze tegenstanders. Frans beet voor Dokkum de spits af tegen Jacob en met 11-6, 13-133 en 11-5 was ik te sterk voor Jacob. Roan mocht tegen Desiree en de 1ste set liep niet echt makkelijk. Roan speelde te onrustig maar won toch de set met 17-15. Tussen door even wat tips en de volgende set speelde hij gelukkig heel anders en won met 11-3 en 11-4. Vincent ging in zijn bekende spel voorwaarts tegen Kevin eigenlijk was het geen wedstrijd want Vincent bracht alles terug. Vincent won dan ook makkelijk met 11-, 11-7 en 11-5. De dubbel werd gespeeld door Frans en Roan tegen Jacob en Simone de dubbel liep totaal niet maar wij wonnen de eerste 2 sets. De 3e set ging verloren in 14-12 voor Jacob en Simone. Maar in de 4e set herpakte wij ons en wonnen krap met 12-10. Frans mocht direct door tegen Desiree. Desiree wilde graag hard slaan en ik moet zeggen dat ik wat over had dus zij mocht hard slaan. Echter won ik makkelijk in 3 sets. 11-6, 11-5 en 12-10. Jacob tegen Vincent, Vincent speelde met gemak tegen Jacob was leuk om te zien hoe hard Vincent vooruit gaat. Jacob had geen kans Vincent liet hem de fouten maken en dit resulteerde in de winst met 6-11, 5-11 en 12-14. Kevin tegen Roan dit was de belangrijkste partij van de avond omdat deze speler even sterk zijn. Na 9-11, 12-10, 11-9 en 10-12 maakte wij ons op voor de laatste set. Het ging gelijk op tot 9-9 en deze set liep bij Kevin beter dan bij Roan en Kevin won terecht deze pot met 11-9 in de laatste set. De laatste 3 potten Vincent won makkelijk van Desiree en Roan won van Jacob in een 5 setter en Frans won van Kevin. Wel even benoemen dat Kevin een perfecte 1e set speelde en dat hij hierdoor een 4 setter afdwong.

Frans Amerongen