Dokkum 5 – Delta Impuls 6

Eindelijk is de competitie weer begonnen, deze keer in de 5de klasse. In de eerste wedstrijd mocht Frans tegen Tryntsje, wat leidde tot een 1-0 voorsprong. Arjen speelde z’n eerste wedstrijd tegen Sjoerd. door Sjoerd z’n vele jaren ervaring wist hij de bal vaker op de tafel te houden dan Arjen, 1-1. Vincent speelde tegen Peter Langen. Na steeds meer ervaring op te doen zag Vincent Peter z’n zwakte, opslagen met zijspin sloeg hij vaak mis, wat voor de 2-1 zorgde. Het dubbeltje (Frans en Vincent tegen Sjoerd en Peter) werd vrij gemakkelijk gewonnen door de heren uit dokkum, 3-1.
Voor Arjen was Tryntsje niet lastig, ze had geen antwoord op Arjen zijn snelle ballen waardoor ook hij zijn eerste winst binnensleept, 4-1
Frans tegen Peter, Door de schouderblessure kon Frans moeilijk op zijn niveau spelen maar met de 1-0 voorsprong dacht iedereen dat Frans deze zou winnen. helaas begon Frans meer tegen zichzelf te spelen dan tegen Peter, wat leidde tot de 4-2. Vincent tegen Sjoerd, De heren speelden al tegen elkaar op de ‘JO cub’ dus ze wisten wat ze te wachten stond. na een aantal schuifballetjes kort over het net kwam de 5-2 op papier. Arjen tegen Peter, Peter sloeg veel ballen van Arjen tactisch terug. Hier lagen kansen maar helaas trok Peter aan het langste end, 5-3. Tryntsje had het ook lastig tegen Vincent in de 9de wedstrijd, Vincent wist te winnen waardoor de6-3 op papier kwam. Frans tegen Sjoerd, Frans was er met zijn hoofd niet helemaal bij wat leidde tot een achterstand. Door een time-out te nemen kwam Frans weer op stoom waardoor hij de 5-setter binnen sleepte, een erg mooi comeback!

7-3 winst! heerlijk maar om kampioen te worden moet de puntjes blijven komen, gaat dit ook gebeuren?

Vincent Timmermans