Geslaagd Marc Heslinga toernooi voor TTV Dokkum

Zaterdag 17 december werd het jaarlijkse 'Marc Heslingatoernooi' weer gehouden bij
tafeltennisvereniging Dokkum. Het dubbeltoernooi, wat eerst het oliebollentoernooi heette, is vernoemd naar de sponsor van de prijzen (Bakkerij Heslinga).
Voorafgaand aan het toernooi werd eerst een ledenvergadering gehouden waarin het afgelopen jaar is besproken, toekomstplannen zijn uitgelegd, rollen zijn verdeeld en waarin het tweede jeugdteam (Yljan Nicolai, Jelmar de Vries, Iwan de Jager, Roan Hoeksma en Joel Missiedjan) nog even in het zonnetje werd gezet omdat ze met één puntje verschil het kampioenschap hebben binnengehaald waardoor ze volgend seizoen 1 e klasse gaan spelen.

Na de vergadering stond iedereen te popelen om te spelen. Achttien spelers werden omgevormd tot negen koppels die door de voorzitters aan elkaar werden gekoppeld, waarna iedereen in één grote poule kwam en dus acht partijen zou spelen. Daarna zouden de nummers 1 tot en met 4 om de prijzen van de A poule strijden en de nummers 5 tot en met 8 voor de prijzen van poule B. Helaas zou voor één koppel de poule het eindstation zijn. Erwin en Yljan, Richard en Minderd, Marc en Theun, Klaas en Jelmer, Dirk en Jelmar, Freek en Vincent, Sjouke en Joel, Corrie en Iwan, Tabe en Roan. Deze teams zouden het klusje moeten klaren met elkaar.
Na veel spannende wedstrijden en geweldige rally’s was aan het eind van de middag de pouleuitslag bekend. Marc en Theun, de titelverdedigers, stonden ongeslagen op de eerste plaats gevolgd door Klaas en Jelmer, Richard en Mindert en Erwin en Yljan. Op de 5 e tot en met 8 e plaats stonden Dirk en Jelmar, Freek en Vincent, Corrie en Iwan en Tabe en Roan. Helaas was het voor Sjouke en Joel einde toernooi.
Kruisfinales moesten uitmaken wie de finale mochten spelen en in de B poule mochten Dirk en
Jelmar het opnemen tegen Tabe en Roan. En Freek en Vincent tegen Corrie en Iwan. Dirk en Jelmar en Freek en Vincent waren de gelukkige winnaars en stroomden door naar de finale. In de A poule mochten Marc en Theun het op nemen Erwin en Yljan en Klaas en Jelmer tegen Richard en Mindert.
Marc en Theun wisten redelijk makkelijk de finale te bereiken, de andere halve finale was een heel ander verhaal. Deze wedstrijd werd over de volle vijf sets gespeeld en werd met twee puntjes verschil maar gewonnen door Klaas en Jelmer die het in de finale mochten opnemen tegen Marc en Theun. De finale in de B poule was een mooie partij. Veel mooie rally’s en punten over en weer. Na vier sets trokken Dirk en Jelmar de wedstrijd naar zich toe en pakten zo de hoofdprijs en lieten Freek en Vincent de tweede plek na. De finale van de A poule was een ware thriller. Marc en Theun, ongeslagen titelverdedigers begonnen sterk en drukten Klaas en Jelmer achteruit en namen een ruime voorsprong maar Klaas en Jelmer konden het omdraaien waardoor Jelmer veel vertrouwen tankte en een beslissende vijfde set uit het vuur werd gesleept. In deze laatste set was de spanning om te snijden en over en weer werden punten en fouten gemaakt. De meest stabiele in deze set was Jelmer die vier hele belangrijke punten maakte waarna hij samen met Klaas de wedstrijd en daarmee het toernooi won. Zij mogen zich een jaar lang kampioen noemen en volgend jaar proberen de titel met succes te verdedigen.

TTV Dokkum wenst iedereen fijne feestdagen en een heel voorspoedig nieuwjaar!