Dokkum 1 kampioen in de Noordelijke Divisie

Zaterdag 3 december stond de kraker tussen ttv Dokkum 1 en ttv Emmen 1 als laatste wedstrijd op het programma. Dokkum had de laatste paar wedstrijden een paar punten laten liggen waardoor deze wedstrijd beslissend was voor het kampioenschap. Midstars 3 uit Middelstum, de concurrent voor het kampioenschap mocht de laatste wedstrijd spelen tegen de nummer laatst en won deze wedstrijd overtuigend met 9-1 waardoor Dokkum 7 punten nodig had. Dokkum kreeg meteen aan het begin van de wedstrijd een grote meevaller, Emmen had maar 2 man tot de beschikking waardoor Dokkum automatisch 3 punten kreeg. Klaas mocht als eerste aantreden tegen Jan Vlieg en wist deze partij met overtuiging te winnen.Richard Westra begon tegen Hannibal Lopez en wist deze partij helaas niet binnen te halen. Erwin Wijnsma speelde de eerste enkelpartij niet. Na vier verloren dubbels wisten Klaas en Erwin met moeite dit keer wel de dubbel naar zich toe te trekken wat zorgde voor een 5-1 voorsprong. Na de dubbel was het de buurt aan Erwin om te spelen tegen Jan en kende maar een moeilijke set waarna hij de partij naar zich toe trok, 6-1. Nog 1 punt nodig voor het kampioenschap en deze kon komen van Klaas die het op mocht nemen tegen Hannibal. Net als in de uitwedstrijd had Klaas grote moeite met het spel van Hannibal en het werd een spannende vijfsetter, maar aan het eind wist Klaas toch weer aan het langste eind te trekken en sloeg zo het kampioenschap voor ttv Dokkum 1 binnen, wat meteen een geweldig applaus opleverde van de aanwezige supporters. Hierna waren er nog twee wedstrijden te spelen, Erwin Wijnsma kende weinig moeite met Hannibal en de mooiste pot werd gespeeld door Richard en Jan. Richard speelde weer zoals we dat bij vlagen zien, alles wat hard achterin het veld komt wordt teruggeslagen en zorgt dat de tegenstander zijn eigen effect terug krijgt. Jan sloeg zich hier volledig op stuk en na geweldige rally’s won Richard de laatste partij van de competitie.
Een dikke 9-1 overwinning zorgde ervoor dat Dokkum kampioen werd in de 2 e Noordelijke Divisie en volgend jaar een klasse hoger mag proberen, de 1 e Noordelijke Divisie.

Klaas de Jong

1 Reactie

  1. Dirk nicolai

    Ik ben benieuwd sinterklaas

Geen reacties toegestaan.