ODI 2 – Dokkum 4

Vrijdagavond 28 oktober waren we fashionably laat in Oudega op bezoek bij ODI. Durk begon direct tegen Wilbert maar moest in een spannende partij toch zijn meerdere erkennen in een 3 setter. Daarna mocht Simon aan de slag tegen Tjalling, dit was alweer een spannende partij die beide kanten op kon gaan maar werd uiteindelijk in een 5 setter gewonnen. Vincent vervolgens tegen Rinse die elke wedstrijd laat zien dat hij steeds beter wordt maar verloor deze helaas wel.
Simon en Durk namen de dubbel waar tegen Wilbert en Tjalling, maar hun spel was erg snel en direct waardoor Dokkum eigenlijk geen kans had op een punt voor de dubbel, ook verloren dus. Durk nog warm van de dubbel ging gelijk met volle moed door tegen Tjalling in een zeer vermakelijke pot, maar ook hier kwam Durk nét te kort met een 5-setter met minimaal verschil in punten elke set. Vincent, gebrand om minimaal een set te winnen deze avond ging lost tegen Wilbert maar ook hij was helaas een maatje te groot. De volgende pot ging tussen Simon en Rinse; de eerste 2 sets werden redelijk makkelijk gewonnen door Simon maar de 3e en 4e set ging gemakkelijk naar Rinse die steeds beter begon te spelen, de 5e set ging uiteindelijk naar Simon met 9-11. Daarna was het weer de beurt aan Vincent en wel tegen Tjalling. Met een hele goede pot waarvan 2 sets met 11-9 moest hij toch zijn meerdere erkennen aan Tjalling. Vervolgens mocht Durk aantreden tegen Rinse; de 1e set ging naar Rinse maar Durk wist zich knap te herstellen en won de 2e set. De volgende sets waren weer voor Rinse en Durk en dus moest de 5e set uitslag bieden, en deed dat voor winst van Durk. De laatste wedstrijd werd gespeeld door Simon tegen Wilbert, toen Simon 2 sets gewonnen had en 1 verloren, werd de 4e set gespeeld. Met 10-4 achter leek het een kansloze zaak maar puntje voor puntje kreeg Simon meer vat op het spel en werd de set spannend gewonnen door Simon met 10-12. Al met al 6-4 verloren wat een prima resultaat is.

Simon Riemersma