Dokkum 1 wint voor tweede keer van Argus 2

Afgelopen zaterdag, 29 oktober, speelde het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum voor de tweede keer tegen Argus. De eerste keer was een klinkende 9-1 overwinning voor de mannen uit Dokkum maar Argus is een lastige tegenstander die na een stroef begin beter in de competitie kwam en zelfs titelkandidaat Tios’66 wist te verslaan. Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Richard Westera wisten dat het niet een makkelijke middag ging worden. Argus kwam naar Dokkum met dezelfde mannen als de vorige wedstrijd, Thijs Groenevelt, Frank Schuur en Johannes Korten. Klaas beet de spits af tegen Thijs, net als in de uitwedstrijd, en waar het eerste treffen een spannende vijfsetter was Klaas dit maar duidelijk de bovenliggende partij, met één slechte set tussendoor wist hij met 3-1 Dokkum op voorsprong te brengen. Daarna mocht Erwin proberen om de voorsprong te
vergroten en kwam op een 2-0 voorsprong in sets maar liet toen steekjes vallen waardoor Frank redelijk makkelijk tot 2-2 kwam en een vijfde set uitsluitsel moest geven. Daar begon een ware thriller zoals niet vaak vertoond die eindigde met een 17-15 overwinning voor Erwin. Na een aantal matchpoints over en weer mocht hij het verlossende winnende punt slaan wat het Dokkum publiek op deed springen uit hun stoel! Om te kijken of Richard dit ook kon deed hij het bijna exact over, hij kwam alleen 2-0 achter maar wist na drie goeie sets een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen, een 3-0 voorsprong voor Dokkum maar dit had ook een 1-2 achterstand kunnen zijn. De dubbel werd gespeeld door Klaas en Erwin voor Dokkum en Thijs en Frank voor Argus. Vier van de vijf voorgaande dubbels waren gewonnen door Erwin en Klaas en zij wilden graag een vijfde daar aan toe voegen. Met behulp van twee servicefouten van Klaas en één misser van Erwin ging de eerste set met 13-11 naar Argus, die er makkelijk 2-0 van maakten. Dit maakte Erwin en Klaas wakker en ze kwamen goed terug tot, alweer een beslissende vijfde set. Ook deze was reuze spannend maar uiteindelijk trok Argus aan het langste eind waarmee ze hun eerste puntje binnenhaalden. Na de dubbel wist Thijs een set van Erwin af te snoepen, maar daarna was Erwin los en won met 3-1. Klaas kende weinig problemen met Johannes en Richard kon helaas niet een vuist maken tegen Frank. Dit bracht de stand op 5-2 waarmee Dokkum niet meer kon verliezen. In zijn laatste pot maakte Erwin zijn tweede thriller van de avond mee, Johannes speelde de wedstrijd van zijn leven en wist Erwin in de hoek te drukken en kwam zo verdiend op een 2-0 voorsprong. Na tips van de bank wist Erwin wat hem te doen stond en binnen een mum van tijd, waarin Johannes in 2 sets kansloos werd gelaten was hij terug op 2-2. Dan zou je zeggen ‘’hou dit vast en het is kat in het
bakkie’’. Maar niks was minder waar! De vijfde set werd weer op het scherpst van de snede gespeeld en beide partijen verdienden het om te winnen. Johannes kwam 10-8 voor en had dus twee matchpoint. Maar Erwin sloeg met twee goeie services deze weg en pakte daarna de winst. Dit was een ontzettende meevaller voor Dokkum en een zware dreun voor Argus. Thijs mocht hierna aantreden tegen Richard en hoewel Richard steeds beter in de wedstrijd kwam kon hij Thijs niet op de knieën krijgen, waardoor deze een beetje wraak nam voor de vorige wedstrijd. Als laatste Mocht Klaas het opnemen tegen Frank en Klaas kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar Frank, een ervaren speler, kon de wedstrijd omdraaien en de zoveelste, vijfde, vijfsetter van de dag afdwingen. Ook deze set ging heel erg gelijk op en daardoor alle kanten op maar Klaas wist met 11-9 te winnen en het
laatste puntje voor Dokkum te veroveren. Dit leverde een 7-3 overwinning op voor Dokkum maar in het uiterste geval had dit ook 7-3 verlies kunnen zijn. Voor Dokkum dit keer een beetje een ‘’lucky win’’ maar ondanks dat word er met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd, tegen Midstars 3, toegeleefd.

Klaas de Jong