Dokkum 1 verliest eerste wedstrijd

Afgelopen vrijdag speelde het vlaggenschip van TTV Dokkum tegen het 3 e team van Midstars. Dokkum strijd om het kampioenschap en was dus van plan om de concurrent uit Middelstum af te schudden door punten op te halen. De mannen uit Dokkum starten niet goed, ronduit slecht en kwamen 4-0 achter. Klaas de Jong, Erwin Wijnsma en Richard Westera verloren van respectievelijk Peter de Hek, Richard Roossien en Talo Tamminga. Daarna verloren Klaas en Erwin de dubbel van
Peter en Richard. Na de 4-0 werd Dokkum wakker, Klaas versloeg Richard R, Richard W wist Peter te verslaan en Erwin had weinig moeite met Talo. 4-3 en Dokkum was weer helemaal terug. Er waren nog drie punten te vergeven en Dokkum wilde deze graag meenemen maar Midstars wilde ze niet zomaar weggeven. De mooiste partij van de avond was voor Richard en Richard. Richard R begon heel sterk en kwam verdiend op een 2-0 voorsprong. In de 3 e set herpakte Richard W zich en knokte zich heel sterk terug. Met geweldige rally’s wist hij een beslissende set af te dwingen en kwam 8-6 voor en in gedachten waren we al bijna bij de gelijkmaker. Helaas wist Richard R de rust te bewaren en toch met 11-9 aan het langste eind te trekken. Hierdoor was een gelijkspel het hoogst haalbare. Klaas wist te winnen van Talo waardoor Erwin er een gelijkspel van kon maken. Hij mocht de laatste partij aantreden tegen Peter en deze partij werd ook een thriller. Ook hier was een beslissende set nodig en ook deze eindigde met 2 punten verschil. Helaas werd ook deze gewonnen door Midstars, Peter sloeg hiermee
het winnende punt binnen voor Midstars en daarmee pakten ze de winst. Volgende week is Ready 1 de tegenstander van Dokkum en tegen Ready willen de mannen zich revancheren voor de verliespartij en de volle winst pakken!

Klaas de Jong