Dokkum 1 – Tios 1

Dokkum 1 mocht afreizen naar Balinge om te spelen tegen het altijd lastige Tios 1. Deze wedstrijd speelde Klaas de Jong niet mee, Marc Heslinga viel deze wedstrijd voor Klaas de Jong in. Om voor het kampioenschap mee te blijven doen moest Dokkum deze wedstrijd in ieder geval gelijkspelen.

Erwin Wijnsma mocht het in de 1 ste wedstrijd opnemen tegen Henk Dolfink. Deze wedstrijd werd met 3.1 gewonnen door Erwin. Een goed begin voor Dokkum. Daarna mocht Richard Westera het opnemen tegen Peter Baten, deze werd vrij eenvoudig gewonnen door Peter. Daarna mocht invaller

Marc Heslinga het opnemen tegen Janneke Oosting. Een goed spelende Marc won deze wedstrijd met 3-0, een mooi begin voor de invaller bij Dokkum 1. Daarna mocht Richard en Erwin gaan dubbelen, Dokkum had al 4 wedstrijden geen dubbel meer gewonnen, nu dus een ander dubbel voor Dokkum. Dit pakte erg goed uit, Dokkum won vrij makkelijk de dubbel met 3-0.

Een mooie 1-3 tussenstand voor Dokkum.

Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Peter, deze werd gewonnen met 3-1 door Erwin door goed coaching vanaf de zijkant. 1-4 Dokkum. Daarna mocht Marc het opnemen tegen Henk Dolfink, Marc speelde erg goed, er kwam een 5 setter aan te pas. Marc begon deze 5 e set erg slecht 7-2 achter wist terug te komen tot 8-7 maar sloeg daarna nog 2 foute servers waardoor hij deze wedstrijd 11-9 in de
5e set verloor erg jammer 2-4. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Janneke, deze wedstrijd werd makkelijk met 3-0 gewonnen door Dokkum 2-5 voor Dokkum.

Daarna mocht marc het opnemen tegen Peter Baten, Marc begon ijzersterk aan deze wedstrijd,stond 2-0 voor en 10-9, alleen wist hij het deze set net niet af te maken 12-10 voor peter. De laatste 2 sets was de koek op bij Marc. 3-2 voor Tios 3-5 voor Dokkum. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Janneke, deze wedstrijd werd ook eenvoudig met 3-0 gewonnen door Dokkum. 3-6 tussenstand. De laatste wedstrijd werd 3-0 gewonnen door Henk tegen Richard, Richard kon deze
wedstrijd jammer genoeg geen vuist maken. 4-6 einduitslag.

Een mooi 4-6 overwinning voor Dokkum, wel mag er gezegd worden dat er voor Dokkum meer had ingezeten vooral de 2 wedstrijden van Marc Heslinga die erg goed inviel bij Dokkum 1. Dokkum 1 doet nog steeds mee voor het kampioenschap, ze staan 3 punten voor op Midstars 3. Dokkum 1 mag het opnemen aankomende zaterdag thuis tegen Emmen 1 en Midstars mag het opnemen uit tegen Ready 1. Het zal een spannende einde van de competitie worden. Bij een eventuele 8-2 overwinning voor Dokkum is het al zeker van het kampioenschap, anders zal er met

spanning worden afgewacht wat er voor uitslag er is plaats gevonden in Leeuwarden waar Midstars het opneemt tegen Ready. Het vlaggenschip van Dokkum kan alle steun dus aankomende zaterdag gebruiken om hun mogelijk naar het kampioenschap te helpen.

Komt allen op 3 december om 15:30 aan de Kappellaan te Dokkum. Hopelijk kan er na afloop van de wedstrijd een feestje gevierd worden.