Delta Impuls 3 – Dokkum 4

18 november was Dokkum 4 op bezoek bij Delta Impuls. Durk, Vincent en Simon gingen deze avond de strijd aan. Durk begon zoals gewoonlijk als eerste maar kon geen vat op het spel krijgen en werd in 3 sets terug naar de bank gestuurd door Nuas.

Vervolgens mocht Simon aantreden tegen Danique, zij heeft nog maar 1 wedstrijd verloren. Simon won de 1e set met gemak, maar verloor de 2 volgende sets met 2x 11-9. De 4e set werd echter wel gewonnen met 9-11, maar de laatste zet ging naar Danique. Wéér een 5-setter nét niet gewonnen.

Vincent; al het hele seizoen gebrand om te winnen van Arjan begon sterk met deze pot. Helaas wel nipt de 1e set verloren, maar de 2e set werd verdient gewonnen door Vincent. Daarna moest hij helaas toch zijn meerdere erkennen aan Arjan, deels door enkele netballetjes op goede momenten voor Arjan.

Met 3-0 achterstand waren Durk en Simon gebrand om de dubbel te pakken, maar ook deze partij ging in een spannende 5-setter weer nipt aan Dokkum voorbij en pakten Nuas en Danique ook de dubbel. Durk ging daarna gelijk door tegen Danique en ook deze partij was weer erg spannend. Met wederom wéér een 5-setter die nipt verloren werd. Het dubbeltje valt dit seizoen wel erg vaak net de verkeerde kant op…

Vincent maakte het vervolgens Nuas erg lastig en met een pittige 4-setter werd deze partij met minimaal verschil in setstanden gewonnen door Nuas, erg jammer want Vincent stond deze avond prima te spelen.

Simon tegen Arjan werd wél gewonnen in een 3-setter en sleepte de 1e punt voor Dokkum binnen. Ook vincent speelde een 3-setter maar had tegen een gedreven Danique die erg direct en hard speelt geen kans. Durk zijn laatste wedstrijd van de avond was wederom een knaker van een 5-setter. Net als de vorige keer toen hij tegen Arjan speelde, zag hij tegen een 2-0 achterstand aan in sets maar wist op knappe wijze de pot naar zich toe te trekken. Dik verdiende overwinning voor Durk.

Ook de laaste wedstrijd Simon tegen Nuas was wéér een 5-setter, en ook deze partij ging met minimaal verschil in setstanden helaas tóch naar Nuas. Met een geflatteerde einduitslag van 8-2 moesten we hier echter toch genoegen mee nemen, jammer want er het zeker meer in gezeten.

Simon Riemersma