Ready 1 – Dokkum 1

Dokkum 1 mocht het afgelopen zaterdag 1 oktober opnemen tegen de promovendus Ready 1 uit Leeuwarden.
Dokkum bestond deze middag uit Klaas de Jong Richard Westera en Erwin Wijnsma.
Ready bestond uit oud bekenden Geert van der Donk, rolstoeler Magan Tahir en Sjors Brattinga.

Klaas de Jong mocht het opnemen tegen de oud veteraan Geert van der Donk, op papier een lastige wedstrijd, Klaas had het de 1ste set nog lastig maar daarna was het een redelijk makkelijke 3-1 overwinning voor Klaas de Jong, 0-1 voor Dokkum. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Magan, deze wedstrijd was een makkelijke opgave voor Richard, 7-11 8-11 9-11. 0-2 voor Dokkum. Daarna Erwin tegen de toch altijd lastige Sjors Brattinga, Erwin won deze wedstrijd met speelsgemak 11-4 11-5 en 11-6, 0-3 voor Dokkum op het bord.

De dubbel werd gespeeld door Erwin Wijnsma en Klaas de Jong tegen Magan en Sjors, voor Dokkum was dit vooral de eerste set wennen, de regels tegen een rolstoel dubbel is toch altijd anders spelen, Dokkum won deze dubbel met 3-1. Een mooie 0-4 stand voor Dokkum op dat moment.

Daarna mocht Klaas het opnemen tegen Magan Tahir, deze wedstrijd met 3-1 gewonnen door Klaas de Jong, die deze middag niet erg lekker speelde, toch winst 0-5 voor Dokkum. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Geert van de Donk, Erwin won de 1ste 2 sets makkelijk, in de laatste set werd het nog even spannend met 12-10 in het voordeel van de Dokkumer, 0-6. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Sjors, deze wedstrijd toch verassend 3-0 gewonnen door een goed spelende Richard Westera 0-7 voor Dokkum op het bord.

Zou het dan de maximale score worden voor Dokkum?

De 8ste wedstrijd mocht Erwin het opnemen tegen Magan, ook deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door een goed spelende Erwin Wijnsma. 0-8 voor Dokkum. Daarna mocht Klaas de Jong opnemen tegen Sjors Brattinga, Klaas begon deze wedstrijd slecht, stond 1-0 achter, daarna kwam Klaas weer terug met een 2-1 voorsprong ( na 2 sets nipt te winnen), daarna verloor klaas de 4e set ook met een nipte uitslag 11-9, dus een 5e setter, dit werd een spannende partij met over en weer mooie rally’s, Klaas verzuimde om de wedstrijd binnen te halen, hij had 2 matchpoints, bij een stand van 11-10 voor Sjors van Ready wist Sjors de wedstrijd uit te serveren, 1-8 voor Dokkum. De laatste wedstrijd was Richard tegen Geert van der Donk, ook deze wedstrijd werd qua setstanden een spannende partij, wel verloor Richard deze wedstrijd met 3-0 (setstanden 11-9 11-8 13-15).

Uiteindelijk stond er dus een mooie 8-2 overwinning voor Dokkum op papier, van te voren een mooie uitslag achteraf niet.
Momenteel staat Dokkum 1 1ste in de 2e noordelijke divisie met 2 punten voorsprong op Emmen 1.
Deze week mag Dokkum 1 thuis optreden tegen het altijd lastige TIOS, aanvang: 15:30 alle steun is welkom.

Erwin Wijnsma