Emmen 1 – Dokkum 1

Na een lange en gezellige rit naar Emmen (de hoofdweg naar Emmen was afgesloten), kwamen wij rond kwart voor 6 aan in Emmen. Daar waar Dokkum 1 het mocht opnemen tegen Emmen 1.
Vooraf gezien de tussenstand in de competitie zou je zeggen een belangrijke wedstrijd voor de 1ste plek in de competitie. Na deze wedstrijd weet Dokkum 1 ook waar ze staan halverwege in de competitie.
Voor Dokkum kwamen de welbekende namen op het papier, Klaas de Jong, Richard Westera, en Erwin Wijnsma, zei mochten het opnemen tegen Harrie Hoogeveen, Cees Bults, en Annibal Lopez.
Klaas mocht voor Dokkum starten tegen Harrie Hoogeveen, Klaas begon erg sterk en had geen kind aan Harrie, 3-0. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Cees Bults, Richard speelde deze wedstrijd goed, maar kon het niet bolwerken tegen Cees 3-1 voor Cees. Na de 1-1 tussenstand mocht Erwin het opnemen tegen Annibal, deze wedstrijd werd makkelijk 3-0 gewonnen door Erwin. Daarna het nog ongeslagen Dokkumer dubbel Klaas en Erwin tegen Cees en Harrie, het werd een vreemde partij, setstanden winst voor Dokkum 11-6 en 11-3, en verloren standen 11-9 en 12-10, mocht er een 5e set worden gespeeld, hier verloor Dokkum met 11-8, erg zonde. 2-2 tussenstand.
Daarna mocht Klaas het opnemen tegen Cees, een sterk spelende Cees won met 3-1 van Klaas, Daarna Richard tegen Annibal, door sterk en rustig spel won Richard makkelijk met 3-0 van Annibal. Daarna Erwin tegen Harrie, dit werd een 3-1 winst voor Erwin, dit meer omdat Harrie zichzelf uit de wedstrijd praatte. Een mooi 3-4 voor Dokkum op papier.
Erwin mocht het opnemen tegen Cees, dit werd een spannende wedstrijd, Cees werd gedwongen door Erwin om verdedigend te spelen, en dit ging hem ook nog goed af. Er moest een 5 setter aan de pas komen, deze werd met nipte winst door Erwin gewonnen 3-2. Een mooie winstpartij voor Dokkum. Daarna mocht Klaas het opnemen tegen Annibal, van te voren had Dokkum gerekend op een makkelijk winst voor Dokkum, dit bleek heel anders uit te pakken, deze partij werd dan ook in 5 gespelen, met een zenuwachtige Klaas kon het alle kanten op, gelukkig kon hij deze partij nog net met 13-11 binnen slepen. Een mooie 6-3 tussenstand voor Dokkum. De laatste wedstrijd mocht Richard het opnemen tegen Harrie, deze wedstrijd werd ook in 5en beslist, met uiteindelijk Harrie als winnaar, Richard speelde in de 4e en 5e set niet meer, en kon naar eigen zeggen de ballen niet meer goed op tafel krijgen, jammer. Met over en weer een aantal 5 setters, een terechte 4-6 overwinning voor Dokkum 1.
Tevens willen wij meegereisde supporters( Corrie, Eline, Siemon) bedanken voor hun support. Dit geeft natuurlijk een extra steuntje in de rug.
Nu de helft van de competitie is gespeeld staat Dokkum 1 op een keurige 1ste plaats, er is nog geen enkele wedstrijd verloren. Alleen uit de totaal stand is nog weinig uit op te maken, er moeten nog wat wedstrijd gespeeld worden. Eén ding is zeker, Dokkum zal strijden voor het kampioenschap.

Stand tot nu toe:

Dokkum 1 5 – 35 bekijken »»
Emmen 1 4 – 25
Midstars 3 3 – 18
Argus 2 5 – 18
TIOS ’66 1 3 – 12
Ready 1 4 – 12