Dokkum 2 wint eindelijk

Vrijdag 14 oktober: Dokkum 2 trad aan in de formatie Tabe Bleeker, Sjouke v/d Meulen en Martijn Kooistra tegen Drachten 2 spelend met Ulke Komrij, Rene Feenstra en Jaap Prins. Na tweemaal verlies nipt met 6-4 en een gelijkspel van 5-5 werd het hoog tijd dat daar wat in veranderd zou worden. Dokkum kwam traag op gang door de eerste twee wedstrijden te verliezen, Tabe verloor nipt in 5 sets van Ulke en Sjouke verloor in 4 sets van Rene. Martijn speelde voor het eerst dit seizoen mee en bracht Dokkum in het goede spoor door direct in 3 sets te winnen van Jaap. De dubbel werd vervolgens ook in 4 sets gewonnen door Sjouke en Martijn spelend tegen Rene en Ulke. Direct na de dubbel mocht Sjouke spelen tegen Ulke en ze maakten er een spannende wedstrijd van die in elke set met het kleinst mogelijke verschil werd beslist. 11-9, 9-11, 15-13 en 11-9 winst voor Sjouke! Tussenstand 3-2 voor Dokkum 2. Vervolgens stoomde Dokkum 2 door naar een flinke overwinning door nog 5 wedstrijden op rij te winnen. Tabe won in 4 sets van Jaap. Martijn won ook in 4 sets maar van Rene. Sjouke won ook weer in 4 sets ditmaal van Jaap. Martijn won vervolgens wel heel gemakkelijk van Ulke in 3 sets (11-2, 11-3 en 11-8). Tabe sloot de avond in stijl af in 5 sets dat wel, hij wist Rene te verslaan. Door deze overwinning is Dokkum naar de 2 e plaats geklomen volgende keer tegen koploper YOS 1 uit Ysbrechtum.

Dokkum 2 – Drachten 2 uitslag winst voor Dokkum 8 – 2

Martijn Kooistra