TTV Dokkum 4 – ODI 2 eindigt in verdienstelijk gelijkspel !

Met 2 nieuwe aanwinsten start Dokkum 4 in een nieuwe team samenstelling in de 3e klasse. Het team dat vorig jaar kampioen werd in de 4e klasse, hebben zich versterkt met de leergierige en fanatieke Vincent Timmerman en Arjen de Vries. Met deze mannen erbij gaat er worden gestreden om lijfsbehoud.

De eerste wedstrijd start Dokkum met Simon Riemersma, Siemon Klijnstra en Vincent Timmerman. Ze mogen het opnemen tegen Wilbert Elderhorst, Rinse Cramer en Tjalling Rosier. Op papier een geduchte tegenstander met de ervaren Wilbert en Tjalling, die beide wel op hoger niveau hebben gespeeld dan de 3e klasse.

De eerste wedstrijd neemt Simon het op Wilbert. Wilbert blijkt een lastige tegenstander en Simon heeft moeite met het directe spel. Met 7-11 en 8-11 zit Simon er wel 2 keer in de buurt, maar helaas gaat deze partij met 0-3 verloren. De 2e partij gaat tussen Siemon en Rinse. Na de eerste set gewonnen te hebben met 11-7, doet Rinse direct wat terug met 9-11. Gelukkig vallen de andere 2 sets weer de kant op van Dokkum en wordt hierdoor de score 1-1. Dan komt de vuurdoop van Vincent Timmerman. Vincent start tegen de directe Tjalling. Vincent heeft het deze wedstrijd moeilijk en verliest deze partij met 0-3. Weliswaar werden er elke set meer punten gepakt, waardoor de stijgende lijn is ingezet.

Vervolgens komt de dubbel waarbij Simon en Siemon het opnemen tegen Wilbert en Tjalling. De eerste set gaat met 11-8 naar Dokkum. Dokkum lijkt wat overmoedig en kijkt direct tegen een enorme achterstand op in de 2e set. Het staat maar liefst 1-9 voor de heren uit Oudega. Maar dat een set pas gespeeld is tot het winnende punt is gemaakt, blijkt uit het feit dat Dokkum er toch nog 10-10 van maakt. Helaas is dat geen voorbode op een 2-0 voorsprong in sets, aangezien Tjalling en Wilbert er toch daarna 10-12 van maken. Met 2 gelijk opgaande sets verliest Dokkum helaas met 3-1 en dat zorgt er voor dat ODI 1-3 voorstaat.

Siemon start na de dubbel tegen Wilbert en dit is een regelrechte kraker. Met de eerste 2 sets verloren, 2-11 en 6-11, lijkt het een schier onmogelijke zaak om Wilbert te verslaan. Maar in de 3e set, weet Siemon 7-9 om te draaien naar een 11-9 overwinning. In de 2 komende sets ontlopen de heren elkaar niks en valt het kwartje de goeie kant op. Met nog een keer 9-11 en 13-11 winst, heeft Dokkum zijn 2e puntje te pakken.

Daarna mag Simon tegen Tjalling aantreden. Simon is schiet sterk uit de startblokken en wint makkelijk met 11-4. Vervolgens probeert Tjalling er van alles aan om Simon te ontregelen, maar de sterke vorm in deze partij van Simon resulteert in een makkelijke 3-0 overwinning. Hiermee trekt Simon de stand gelijk tot 3-3.

Na vele tips van de zijlijn mag Vincent aantreden tegen Rinse. Vincent start met goede moed en laat zien steeds beter te gaan spelen. De eerste set gaat weliswaar met 6-11 naar Rinse, maar hier zat zeker meer in. Dat blijkt ook wel uit de volgende sets waarbij Vincent nipt verliest met 8-11 en 10-12. Een zeer goeie partij van Vincent die helaas niet wordt bekroond met een set of zelfs een partijwinst.
3-4 ODI.

Siemon zijn laatste wedstrijd is die tegen Tjalling. Dit ook weer een spannende set waarna een 1-0 voorsprong in sets, tweemaal verloren wordt met 2 punten verschil, waardoor Tjalling ineens 2-1 voorstaat. Gelukkig wordt op tijd de rug gerecht en maakt Siemon er 3-2 van waardoor het 4-4 in totaal staat.

Vincent speelt zijn laatste partij tegen Wilbert en speelt zeer behoorlijk. Met 6-11, 7-11 en 8-11 speelt hij zeker geen slechte pot tegen de normaal gesproken, hoger spelende, Wilbert. Vincent mag zeker terugkijken op een hoopvol debuut. En met deze vorm, wie weet wat er allemaal mogelijk is? Hij zelf gaat in ieder geval voor het hoogst haalbare.

De laatste partij en Dokkum gaat nog voor het gelijkspel. Simon treedt aan tegen Rinse en ook dit is weer een 5-setter. Simon start goed met 11-9 winst, maar Rinse blijkt een taaie tegenstander te zijn. Met 5-11 en 7-11 begrijpt Simon dat het anders moet. Simon gaat weer aan de tafel staan en laat zien, waarom hij vorig jaar zo goed gepresteerd heeft. Hij speelt direct en maakt mooie punten. Met 11-8 in de 4e komt het tot een 5e set. In deze set laat Simon geen spaan heel van Rinse en wint met 11-5, wat zorgt voor het gelijkspel.

Met het hoopvolle debuut van Vincent Timmerman en de 5 punten tegen een zeer goed en ervaren team, mogen we spreken van een prima start. De volgende wedstrijd van Dokkum is thuis tegen Ready op 30 oktober. Hier hopen we de goeie lijn door te pakken die is ingezet.

Siemon Kleinstra