Dokkum 1 begint de competitie goed

Vrijdagavond 16 september begon het seizoen voor Dokkum 1 met een uitwedstrijd tegen Argus in Harkstede. Klaas de Jong werd door Erwin Wijnsma en Richard Westera opgepikt van het station in Groningen omdat deze met de trein uit Amsterdam was gekomen. Voor Argus speelden Thijs Groeneveldt, Frank Schuur en Johannes Korten.

Klaas beet de spits af tegen Thijs en na 5 lange sets stond de 1-0 voorsprong voor Dokkum op het scorebord. Richard begon tegen Frank en wist knap te winnen om het 2e puntje voor Dokkum binnen te halen. Ook deze wedstrijd werd gespeeld in 5 sets en na deze twee partijen was er al een uur en 15 minuten verstreken wat betekende dat het waarschijnlijk nachtwerk zou worden. De derde partij was een redelijk simpele winst voor Erwin op Johannes die het Erwin net niet moeilijk genoeg kon maken.

De dubbel werd gespeeld door Thijs en Frank voor Argus en Klaas en Erwin voor Dokkum en deze werd ook prooi van Dokkum na een spannende 4e set die eindigde in 17-15 voor Dokkum.

Ook na de dubbel liet Dokkum sterk spel zien en pakte nog 5 punten op rij wat een 9-0 voorsprong opleverde. Hoewel vooral Klaas tegen Frank een aantal mazzelballen had die goed uitkwamen waren de punten zeker verdiend. Klaas en Erwin lieten wonnen beide drie partijen en Richard mocht de laatste partij spelen tegen Thijs om voor het eerst in de Noordelijke Divisie een hattrick en een 10-0 overwinning aan de zegekar te binden. Richard kwam knap op een 1-0 voorsprong maar de beslissing kwam in de 2e set. Na een spannende game won Thijs de set met 13-11 en trok zo de wedstrijd naar zich toe. Einduitslag: 9-1 overwinning voor Dokkum waarmee het seizoen boven verwachting is begonnen.

Klaas de Jong