TTV Dokkum 3 sleept kampioenschap binnen tegen Drachten 3

Vrijdagavond 8 maart reisde Dokkum 3 naar Drachten in de wetenschap dat ze bij het behalen van 8 punten kampioen zouden worden in de derde klasse. De avond startte echter met een onverwachte wending. De ongeslagen Tabe verloor tegen Luitzen de eerste twee sets en wist zich daarna te herstellen. Helaas was dat net niet voldoende en verloor Tabe de vijfde set waardoor Dokkum op een achterstand van 1-0 kwam te staan. Jacob Jan wist in 3 sets van Rianne te winnen en Corrie won in 3 sets netjes van Hillebrand. In de dubbel werd het meteen weer spannend doordat Tabe en Jacob Jan beide niet scherp speelden. Maar ondanks het verlies van de eerste twee sets wisten ze het spel naar zich toe te trekken en wonnen ze de dubbel in 5 sets. Tabe zette het ritme daarna door en won van Rianne in 3 sets. Opnieuw kwam de spanning terug in de partij van Corrie tegen Luitzen. Maar doordat Corrie deze avond heel goed stond te spelen en ze daarmee Luitzen goed onder druk kon houden wist ze de partij in 5 sets binnen te slepen. Jacob Jan wist tegen Hillebrand niet door zijn vaste spel te breken en was niet scherp genoeg om de partij binnen te krijgen. Hij verloor de partij van Hillebrand in 5 sets waarmee de stand op 2-5 kwam te staan. Corrie bleef goed doorspelen tegen Rianne en ook Tabe was in zijn laatste partij goed op dreef tegen Hillebrand. Beide wonnen in 3 sets. Met 2-7 voor Dokkum zou het laatste punt voldoende zijn voor het kampioenschap. Tegen Luitzen verloor Jacob Jan de eerste set met 11-9. Daarna wist Jacob Jan de controle terug te krijgen en goed gecontroleerd elke spinbal op tafel te krijgen en de rust te bewaren tegen het verdedigende werk van Luitzen. Met de 4e set op 9-10 voorsprong wist Jacob Jan met zijn laatste risicovolle service, waar zelfs geen noppen tegen kunnen, Luitzen te passeren. Dokkum 3 won met 2-8 van Drachten 3 en kan met het kampioenschap op zak de laatste twee wedstrijden thuis tegen DOV en Ready vrijuit spelen!
Jacob-Jan Beukema