Dokkum 2 verliest uit van Buitenpost 3

Afgelopen vrijdag stond de uit wedstrijd tegen Buitenpost 3 op het programma. Dokkum trad aan met Martijn, Sjouke en Freerk.
Freerk begon als eerste tegen Joost. Na een 2-0 achterstand kreeg Freerk vat op het spel van Joost en kwam terug tot 2-2 maar helaas in een spannende vijfde set wist toch Buitenpost als eerste het punt binnen te slepen. Daarna was het de beurt aan Sjouke om het tegen Rolf op te nemen. Na een 1-1 gelijke stand in sets was het daarna toch Rolf die met 3-1 aan het langste eind trok. Toen mocht Martijn het proberen om tegen Tjipco het eerste punt voor Dokkum binnen te halen. Martijn gaf van te voren al aan dat hij normaal nooit van Tjipco won, maar toch werd dit een snelle 3-0 overwinning voor Martijn. Daarna gingen Martijn en Sjouke proberen de stand weer gelijk te trekken tegen Rolf en Joost. In een hele spannende vijfsetter, met een aantal matchpoints voor Dokkum was het toch Buitenpost die de laatste set met 13-11 binnentrok. Tussenstand: 3-1 achter.
Na de dubbel mocht Freerk het opnemen tegen Rolf. Alle sets waren spannend maar door goed spel en een beetje geluk op het eind wist Freerk het tweede punt voor Dokkum binnen te halen door een 3-1 overwinning te boeken. Daarna was het Martijn tegen Joost wat weer resulteerde in een spannende vijf setter waar Buitenpost aan het langste eind trok. Vervolgens wist Sjouke tegen Tjipco geen potten te breken waardoor Buitenpost weer verder uitliep. Daarna wist Martijn nog van Rolf te winnen zodat het derde punt voor Dokkum op papier stond. Daarna wist Freerk niet van Tjipco te winnen waarna Sjouke als laatste het mocht proberen tegen Joost. Ook deze wedstrijd werd beslist in vijf sets maar wederom was het nipt Buitenpost die de winst pakte wat de eindstand bracht op 7-3. Hierdoor komt Buitenpost op twee punten van Dokkum in de strijd om de tweede plek.