Delte Impuls 2 – Dokkum 3

Dokkum uit tegen Delta Impuls met Corrie, Tabe en zijn eerste wedstrijd Frans. Tabe nacht spits afbijten tegen Reino Tabe stond geconcentreerd te ballen en Reino kwam niet verder dan 6 punten dus een heerlijke start voor Tabe. Corrie was als tweede aan de beurt en mocht tegen Jan een balletje slaan. de eerste twee sets won Jan en de derde set zette flink aan en won met 11-13 dus aan de kant maakte wij ons op voor een 5-setter maar Corrie had niet het geluk aan haar zijde en verloor met 11-6 de vierde set. Nou ik was aan de beurt van af FK geen bal meer geslagen maar pijn vrij dus ballen maar. Het liep niet zoals ik hoopte probeerde nog wel haar spel te lezen in de eerste set maar daar bleef het bij. Het werd 11-8, 11-8 en 11-7 voor Christine. De dubbel Tabe en Frans meestal wel goed voor een kraker maar ik was niet scherp en sloeg een aantal ballen onnodig over tafel. (ze waren wel hard) Na de winst in de vierde set met 6-11 had ik toch goede hoop voor de laatste set maar die liep van onze kant voor geen meter en verloren 11-8. 3-1 achter voor Dokkum. Jan mocht zich opmaken voor onze noppen Koning Tabe. Tabe had zich in de dubbel goed warm gespeeld en dat kon je merken met 3-11, 3-11 en 7-11 schudden zij elkaar de hand en klaar. Ik mocht weer dit keer tegen Reino ik moet zeggen ik heb wel eens makkelijker gespeeld had weinig in te brengen en verloor met 3-0. Christine tegen Corrie de vorig keer verloor Corrie in een vijfsetter. Corrie was gebrand om dit keer te winnen het was een 0-3 maar de tweede set was nipt 11-13 maar weer een punt binnen. Ik mocht tegen Jan ik had er echt zin in maar door een smash kreeg ik plotseling de pijn weer terug in de schouder. Daarna was de partij snel af gelopen ………… helaas. 5-3 voor de thuisclub. Christine tegen Tabe, Tabe was op dreef in de singles hoe had Christine ook spinde of contra sloeg Tabe zette zijn noppen er tegen en de bal viel dood achter het net. Christine kon er weinig tot niets mee 5-4. Corrie tegen Reino. De eerste twee sets won Corrie 7 en 8-11 maar toen kwam Rino terug 11-7 maar door goed coachen van Tabe won Corrie de vierde set met 7-11. Vrijdag aanstaande kan Dokkum-3 kampioen worden in Drachten als het team met 2-8 wint.

Frans Amerongen