Bergum 1 – Dokkum 1

Afgelopen woensdag mochten de heren van Dokkum 1 hun laatste wedstrijd van dit seizoen spelen. Voor Dokkum kwamen Erwin, Richard en Marc in actie. Deze wedstrijd werd gespeeld in Burgum tegen….Bergum 1, met als opstelling Theo, Tamar en Marten.

Voor Dokkum stond er niks meer op het spel, dus we konden lekker vrijuit spelen. Erwin maakte zijn status als topscorer van Dokkum 1 waar en won al zijn drie partijen en eindigde over de gehele competitie op 80%.

Richard speelde tegen Marten de mooiste en tevens langste partij van de avond. Hun eerste set eindigde in 24-22 voor Marten, waarbij beide mannen veel moeite hadden om hun setpoints te verzilveren. De tweede set verloor Richard ook met miniem verschil 13-11. Gelukkig wist de Dokkumer zich te herpakken en won hij de laatste drie sets, wat hem de overwinning opleverde.

Ook Marc wist al zijn partijen te winnen, waarbij hij slechts één set moest weggeven. Wel met een beetje geluk, want er zaten wel een aantal sets bij die ook net zo gemakkelijk verloren konden gaan.

De enige “smet” op de avond was dat het dubbel in vijf sets verloren ging. Erwin en Richard maakten een 2-0 achterstand goed in sets. Helaas ging de vijfde set verloren, waardoor Theo en Tamar de overwinning claimden.

Een 1-9 overwinning voor Dokkum is een top-afsluiting van het seizoen. Dokkum 1 eindigt hierdoor op een stabiele derde plaats in de Noordelijke 2e divisie.

Marc Heslinga