Afgelopen vrijdag 15 april mocht Dokkum 1 het opnemen tegen Emmen 2.

Via deze wedstrijd kon Dokkum zich alvast handhaven voor de noordelijke 2e divisie indien er gewonnen zou worden. Deze wedstrijd werd er gekozen om invaller/voorzitter Dirk Nicolai mee te nemen wegens een blessure in het team.

Erwin mocht de wedstrijd beginnen tegen Harrie Hoogeveen. Door nonchalant spel van Erwin werd de eerste wedstrijd gewonnen door Harrie Hoogeveen, laatste 2 sets 14-12 voor Harrie. Erwin had deze wedstrijd niet genoeg aan 4 matchpoints om deze wedstrijd binnen te slepen. Een slechte start voor Dokkum. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Annibal, Richard die deze competitie steeds beter begint te spelen wist deze partij met 3-2 te winnen van Annibal. Daarna mocht onze invaller Dirk Nicolai spelen tegen de ervaren Jan Vlieg. Dirk kwam geweldig uit de startblokken en stond 2-0 voor in sets. Daarna kreeg Jan Vlieg het spel van Dirk door en verloor hij deze wedstrijd 3-2. Toch lekker voor het zelfvertrouwen voor Dirk dat hij zeker niet werd weggeslagen.

Daarna de Dubbel voor Dokkum die gespeeld werd door Richard en Erwin tegen Annibal en Jan. Deze dubbel werd met 3-1 gewonnen door Dokkum. Een mooie tussenstand van 2-2. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Annibal, deze wedstrijd met 3-2 gewonnen door Erwin. Dirk mocht het daarna opnemen tegen Harrie Hoogeveen, hij begon deze wedstrijd weer super en kwam weer met 2- 0 voor, ook deze wedstrijd werd net met 3-2 verloren. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Jan Vlieg, deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door Jan Vlieg. De tussenstand was inmiddels 4-3 voor Emmen.

Daarna mocht Dirk het opnemen tegen de al wat moe geraakte Annibal Lopez. Dirk wist deze wedstrijd met goed spel met 3-2 winnen, een super prestatie van onze voorzitter. Er had deze avond misschien nog wel meer voor hem in gezeten. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Jan Vlieg, de eerste 2 sets waren nog wel close, daarna wist Erwin weer een beetje zijn oude spel te vertonen en won de laatste set met 11-2. 3-0 voor Erwin. De laatste wedstrijd mocht Richard het opnemen tegen Harrie, die deze avond nog niet had verloren. Richard momenteel erg lekker spelend, won deze wedstrijd erg knap met 3-1. Dit betekende een winst voor Dokkum 4-6 en handhaving.

Aankomende woensdag zal Dokkum 1 zijn laatste wedstrijd spelen in en tegen Bergum 1. Voor Dokkum staat er in ieder geval niets meer op het spel.

Erwin Wijnsma