Winst en Verlies voor Dokkum 2

Odi 2 – Dokkum 2

Dokkum 3 trad aan in de formatie Dirk Nicolai, Sjouke v/d Meulen en Martijn Kooistra, de uitwedstijd werd gespeeld in Oudega. Vorig seizoen verloor Dokkum tweemaal tegen dit sterke team dat toen 2e werd in de competitie. Wilbert Elderhorst wist de 1e wedstrijd met 3–0 te winnen van Dirk. Sjouke wist vervolgens met 0-3 te winnen van Tjalling Rosier en Martijn wist ook met 0-3 te winnen van Richard Klein zijn 1e overwinning tegen hem ooit! De dubbel werd een hele spannende 5 setter maar toch verdiend gewonnen in het voordeel van Dokkum, Sjouke en Martijn wisten deze te winnen met 7-11 in de laatste set. Dirk wist vervolgens ook met 0-3 te winnen van Tjalling waardoor de tussenstand halverwege op 1-4 stond voor Dokkum. Wilbert wist vervolgens te winnen met 3-0 van Martijn en Richard won met 3-1 van Sjouke waardoor het toch nog spannend leek te worden maar verder liet Dokkum het deze keer niet komen omdat de laatste drie wedstrijden door de Dokkumers allemaal werden gewonnen.

Odi 2 – Dokkum 2 uitslag winst voor Dokkum 3 – 7

 

Anja 2 – Dokkum 2

Dokkum 3 trad aan in de formatie Dirk Nicolai, Freerk Jelsma en Martijn Kooistra, de uitwedstijd werd gespeeld in Twijzelerheide. Het werd een memorabele ontmoeting waarin Dokkum aan het kortste eind zou trekken met geen enkele drie-setter bleek wel hoe dicht deze teams bij elkaar zitten. Dirk en Martijn wisten beide te winnen van Robert Visser en Freerk Jelsma won van Anno Sikkema. Martijn verspeelde in de derde set 2 matchpoints tegen Anno en stond ook in de 5e set met 4-9 voor maar verloor alsnog met 12-1. Jan Bert v/d Boor wist alle wedstrijden te winnen bij Anja. Het dubbelspel werd door Freerk en Martijn gewonnen in 4 sets. Anja 2 – Dokkum 2 uitslag 6-4. Ondanks het verlies staat Dokkum 2 met drie overwinningen en 1 keer verlies nog wel op de tweede plaats. Volgende keer verslag van de wedstrijd tegen koploper Rotak 1 uit Leek.

Martijn Kooistra