Dokkum 2 verslaat koploper Rotak 1 uit Leek

Dokkum 2 trad aan in de formatie Sjouke v/d Meulen, Martijn Kooistra en invaller Tabe Bleeker. Tabe begon tegen John Boonstra en maakte er een zeer spannende wedstrijd van die uiteindelijk ver in de vijfde set beslist zou worden. Tabe won met 11-7, 8-11, 11-5, 7-11 en 15-13. Sjouke speelde vervolgens tegen Alex Westers en verloor in drie sets. Martijn mocht aantreden tegen Erwin Heijnen, Martijn begon heel zwak of misschien beter gezegd Erwin begon heel sterk aan de wedstrijd en binnen no-time stond Martijn met 3-11 en 0-6 achter maar Martijn paste zijn spel aan en vervolgens draaide de wedstrijd volledig om in Martijns voordeel, hij wist vervolgens de tweede set te winnen met 11-9 en vervolgens met 11-5 en 11-8. Het dubbelspel werd gespeeld door Sjouke en Martijn tegen John en Alex, beide ploegen hadden nog geen dubbelspel verloren deze competitie. Dokkum wist vervolgens deze spannende dubbel in vier sets te winnen met 12-10, 12-10, 6-11 en 13-11. Sjouke verloor vervolgens opnieuw met drie nul in sets van John. Tabe won zijn wedstrijd van Erwin weer in drie sets. Martijn speelde daarna tegen Alex en wist deze wedstrijd opnieuw verdienstelijk te winnen met 8-11, 11-6, 11-7 en 13-11. Sjouke verloor vervolgens opnieuw met drie nul in sets van Erwin, hij kwam in alle wedstrijden net iets te kort maar in het dubbelspel ging het wel heel goed.
Martijn bleek echt in vorm te zijn vanavond want ook John moest er aan geloven Martijn kwam met twee nul voor in sets, verloor de derde set en had twee matchpoints in de vierde set die hij toch nog wel verspeelde maar in de vijfde set beklonk Martijn toch de winst 11-6 voor Dokkum. Tabe speelde de laatste wedstrijd van de avond tegen Alex en begon ijzersterk en won de eerste twee sets met 11-3 en 11-9 maar Alex begon het spelletje van Tabe steeds beter in te zien en wist de wedstrijd vervolgens toch naar zijn hand te zetten door met 8-11, 3-11 en 6-11 toch te winnen. Uiteindelijk toch een prachtige overwinnen voor het tweede team.

Het dubbelspel dit seizoen gaat als een trein vijf gespeel vijf gewonnen!

Dokkum 2 – Rotak 1 uitslag winst voor Dokkum 6 – 4

Martijn Kooistra