Argus 3 – Dokkum 1

Afgelopen donderdag 24 maart moest Dokkum 1 aantreden tegen Argus 3.

Dokkum moest met een invaller speler en dit was niemand minder dan Tabe Bleeker ( uit Dokkum 3). Dokkum ging met vol goede moet naar Argus om met winst terug te keren naar Dokkum.

Dokkum 1 mocht het opnemen tegen Bart Oliva, Jolanda Bosch en Ewold Hamminga.

Erwin mocht de spits afbijten tegen Bart, het begin was voor Erwin maar wist de 1ste set met een 9-2 voorsprong niet te verzilveren. Daarna zette Erwin een tandje erbij en won deze wedstrijd. Daarna mocht Richard het opnemen tegen Jolanda Bosch, Richard verloor deze wedstrijd met 3-2, er lagen toch zeker kansen voor Richard om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Daarna mocht invaller Tabe Bleeker beginnen tegen Ewold Hamminga, deze wedstrijd werd zeer eenvoudig gewonnen door een erg vast en gedreven Tabe Bleeker. Daarna de dubbel; deze werd gespeeld door Erwin en Richard tegen Jolanda en Bart, dit bleek een spannend partij te worden die uiteindelijk werd gewonnen door Dokkum. Een mooie tussenstand voor Dokkum 3-1.

Erwin mocht het daarna opnemen tegen Jolanda, vanaf begin bleek dit niet een erg serieuze wedstrijd te worden en dit bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo, de wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Dokkum. Daarna mocht Tabe het opnemen tegen Bart, ook deze wedstrijd werd door deze supersub Tabe Bleeker met 3-0 gewonnen. Daarna mocht Richard het opnemen tegen met Ewold, Richard toch al het hele seizoen zoekende naar zijn vorm, verloor deze wedstrijd met 3-1.

Daarna mocht Tabe zijn laatste wedstrijd spelen tegen Jolanda, dit bleek uiteindelijk zelf de makkelijkste overwinning te worden voor Tabe, Jolanda die toch een beetje uitgeblust bleek te zijn. Een geweldige inval beurt voor Dokkum 1 met 3 winstpartijen. Daarna mocht Erwin het opnemen tegen Ewold Hemminga, deze partij ging ook naar Dokkum. De laatste wedstrijd ging tussen Richard en Bart, deze wedstrijd werd zeer knap gewonnen door Richard, die eindelijk deze competitie van de nul is, dit zal hem zeker vertrouwen geven voor de rest van de competitie. De uitslag van 2-8 voor Dokkum betekend zo goed als handhaving in de 2e noordelijke divsie.

Aankomende vrijdag 31-3-2016 moet Dokkum nogmaals spelen tegen Argus 3 in eigen huis. Dokkum 1 kan zich dan op een veilige 3e of 4e plaats zetten. Komt allen Dokkum 1 aanmoedigen deze avond.