Dokkum-1 Emmen-2

Afgelopen vrijdag 19 februari mocht Dokkum 1 het opnemen tegen het (onbekende) Emmen 2.Van te voren hadden de Dokkumer wel in gedachten om deze wedstrijd winnend af te sluiten dit bleek anders: Klaas de Jong mocht het spits afbijten tegen Harrie Hoogeveen. Dit werd een gemakkelijke 3.0 overwinning voor Dokkum.

Daarna mocht voor Dokkum de niet al te fitte Erwin spelen tegen oud bondscoach van het Nederlandse tafeltennisteam Jan Vlieg.  Na een moeilijke start 13-11 voor Jan Vlieg begon Erwin beter te spelen, won de 2e set met 11-5 en won daarna de 3e set waarin hij met 8.2 achter stond. Uiteindelijk won Erwin in 5e sets van Jan Vlieg ( 11-1 laatste set). Een mooie 2-0 op het bord voor Dokkum.

Toen mocht Richard het opnemen tegen Annibal Lopez, Richard zat er deze wedstrijd niet echt in en verloor met 3-0. Daarna de altijd belangrijke dubbel, Dokkum begon slecht aan de wedstrijd en trok dit eigenlijk deze hele wedstrijd door. Nu stond er een 2-2 op het bord. Daarna haalde Erwin nog 2 punten op deze avond door 2 keer gemakkelijk met 3-0 te winnen. Ook Klaas de Jong kon nog 1 puntje pakken door met 3-1 van Annibal te winnen. Jan Vlieg bleek deze avond een hoge horde voor Klaas de Jong. Richard kon jammer genoeg ook niet een puntje voor Dokkum op het scorebord zetten waardoor er een 5-5 uitslag ontstond.

Volgende week zaterdag mag het vlaggenschip van TTV Dokkum het opnemen tegen de gedoodverfde favoriet FTTC 2.

Erwin Wijnsma