Friese Kampioenschappen 2016

15 volwassenen en 8 jeugdspelers van tafeltennisvereniging Dokkum hebben zaterdag 23 januari 2016 mee gedaan aan het Fries kampioenschap tafeltennis, in sporthal De Trije in Franeker. Dit was zeker niet onverdienstelijk zal later in het verhaal blijken. De dag begon voor de meesten al vroeg want iedereen moest verzamelen en de rit naar Franeker weer wagen. De weg was dit keer beer te gaan als vorig jaar toen lag er namelijk sneeuw. Uiteraard was Robert Prins onze manuele therapeut ook weer mee om ons gedurende de dag weer inzetbaar te maken en houden. Natuur waren er ook van onze jeugdspelers veel ouders aanwezig 1 die wij zeker niet mogen vergeten is Augine Nicolai die er de hele dag was!

S morgens om 09:00uur gingen de diverse klassen in 8 dubbels van start en deze zouden rond van 12:00uur klaar moeten zijn. Er werden in de dubbel behoorlijk wat prijzen weggekaapt door Dokkum. Te weten 1 keer goud bij de jeugd en 1 keer bij de senioren. De middag stond in het teken van de enkelspelen. Dit pakte zeker voor de jeugd enorm goed uit maar liefst 3 keer goud. Helemaal TOP! De senioren deden het ook prima en hadden gestreden wat zij waard waren en met 1 keer goud en 2 keer zilver hadden wij dus 11 prijzen in de wacht gesleept. De totaal score van Dokkum was niet zo hoog als 3 jaar geleden maar toch kwamen wij tot de mooie score. Nog het allermooiste was de club die de meeste punten heeft krijgt ook nog de club beker mee naar huis. Dokkum en Franeker waren gelijk geëindigd. En volgens Rienk Groothoff moest er toen een beslissing vallen en keek de organisatie naar de club met de meeste 1e prijzen!

 

Dus JEUGD deze beker komt met 4 gouden medailles zeker voor een groot deel toe aan jullie!

4 Reacties

 1. Freerk

  Yeah! De verenigingsbeker weer naar Dokkum!!

 2. Erwin

  Beker staat waar hij hoort te staan. TOPPERS…

 3. Simon

  Komt er nooit weer weg die beker 🙂

 4. Augine

  leuk stukje Frans

Geen reacties toegestaan.