Delta Impuls 3 – Dokkum 3

Op vrijdagavond met Tabe, Freerk en Frans gezellig avondje tafeltennissen tegen Johan Ooms , Jan Zwier en Anne Dekker. Vorige week in Oudeschoot nu thuis. Tabe mocht direct van wal steken tegen Anne maar met 11-6, 11-2 en 11-7 was Tabe te sterk voor Anne. Frans tegen Jan dit was voor mij vorige week nog een mooie overwinning maar deze week sloeg Jan er alles op en met 7-11 en 2 keer 6-11 was het winst voor Jan. Freerk was de volgende en de eerste 5 setter was een feit. Freerk had het heel moeilijk tegen Johan maar toen het 1-2 was had Freerk in de gaten hoe het moest tegen Johan. De 2 volgende sets waren dan ook voor Freerk met 12-10 en 11-7. De dubbel was kort em krachtig en goed uitgevoerd en Anne en Jan hadden niets te vertellen en verloren kansloos met 11-6, 11-4 en 11-9. Na de dubbel mocht ik direct weer aan de bak nu tegen Anne en won de 1e set met 11-6 en de 2e ging wat minder maar 13-11 was nog steeds winst de 3e set won Anne en ik de 4e set. Winst voor Dokkum. Tabe tegen Johan 2 verdedigers tegen elkaar. Tabe liep elke set Johan van links naar rechts en weer terug lopen Johan werd er moedeloos van. Het was een lust om te zien voor ons tenminste. Tabe was te sterk 11-4, 11-7 en 11-4. Freerk tegen Jan de 1e set won Freerk met 13-11 en de 2e verloor Freerk met 7-11 maar met wat coaching en aanmoedigen van de kant kon Freerk op overtuigende wijze de laatste 2 sets met 11-7 en 11-6 naar zich toe trekken. Frans mocht weer een keer proberen tegen Johan. Johan blijft een moeilijke tegenstander voor mij en moet elke keer alle zeilen bij zetten. Echter vanavond was het mijn avond ik won van Johan met 3-0 en de setstanden alle 3 13-11. De volgende partij Freerk tegen Anne dit was een hele aparte wedstrijd de 1e en de 2e set waren voor Anne met 4 en 6-11. De 3e voor Freerk en de 4e won Freerk zelfs met 11-1. Helaas kwam Anne in de 5e set sterk terug en verloor Freerk de set met 10-12. De laatste was een kraker Tabe tegen Jan. Tabe won de 1e set met 11-6 en wij dachten zo in de tas. Maar Jan kwam in de 2e set terug en won deze met 7-11 en de 3e was voor Tabe met 11-2 en de 4e weer voor Jan 9-11. Je zag Jan groeien in de wedstrijd en Tabe op zijn ludieke manier rondkijken met de blik in zijn ogen HELP! De 5e set ging lang gelijk op maar gelukkig maakte Jan een paar fouten te veel. Een vreugde kreet van Tabe hij pakte de set met 11-7. Einduitslag is 8-2. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben wij onze doelstelling gehaald wij blijven in de 3e klasse.

 

Frans Amerongen