Dokkum 1 wint van concurrent

Vrijdagavond was de inhaalwedstrijd tussen het eerste team van Dokkum en het tweede team van Argus. Het spits werd afgebeten door Klaas de Jong die speelde tegen Thijs Groenevelt. Klaas speelde sterk en liet er geen gras over groeien en pakte de wedstrijd met 3-0, 1-0 voor Dokkum. Erwin Wijnsma wist helaas niet een goed vervolg te geven en verloor nipt van Frank Schuur, 1-1. Richard Westera wist een set te pakken van Casper van Rooijen maar helaas niet meer, 1-2. De dubbel werd gespeeld door Klaas en Erwin en deze combinatie klikte weer als van ouds en pakten voor de 3e keer op rij de dubbel en zorgden voor de 2-2. Hierna had Erwin de smaak te pakken en versloeg Thijs in 4 sets, 3-2. Casper had niet veel kans tegen Klaas en deze maakte voor de 4-2. Richard speelde goed maar kon tegen Frank helaas niet genoeg ballen terug op tafel krijgen en dit punt ging verdiend naar Argus, 4-3. Casper mocht zijn laatste partij spelen tegen Erwin en won de eerste set knap met 12-14 maar daarna kwam Erwin weer op stoom en pakte het 5e punt voor Dokkum door 3 sets op rij te winnen, 5-3. Richard kon Dokkum vroegtijdig aan de winst helpen als hij van Thijs zou winnen. Het zou de enige 5 setter van de avond worden, Richard kwam sterk terug van een 2-0 achterstand maar trok in de laatste set aan het kortste eind (11-9), 5-4. Frank mocht voor Argus proberen een gelijkspel uit het vuur te slepen maar dan moest hij wel van Klaas winnen. Maar Klaas was deze avond een niet te verslaan en sloeg met de laatste punt Dokkum naar de winst, einduitslag 6-4. Volgende week speelt Dokkum 1 thuis tegen Buitenpost 1.

Klaas de Jong